2024. április 23., kedd

Illegális parcellafoglalók a Tisza-parti erdőben

Az óbecsei Tisza-parton, az üdülőtelep végétől egészen az ún. lóstrandig több személy is önkényesen telket parcellázott ki magának: a kiszemelt területet elkerítették, kiírták rá a nevüket, sőt egyesek állítólag már áruba is bocsátották ezeket az illegálisan lefoglalt parcellákat.

Értesüléseink szerint az ügylet már szervezett formában is folyik, ugyanis vannak olyan „szolgáltatók”, akik felvállalják ezeknek a parcelláknak a kitisztítását, a karbantartását és az őrzését is.
Az egyre inkább sokasodó parcellázás az elmúlt hetekben vette kezdetét Óbecsén annak ellenére, hogy árterületen, így a Tisza-parti erdőben is tilos az építkezés. A váratlan területbitorlás vélhetően összefüggésbe hozható azzal a hírrel, hogy a közeljövőben kishajókikötő épül Óbecsén. A Csongráddal közös IPA-projektumra már az előleg is megérkezett, jelenleg folyamatban van a közbeszerzési eljárás. Az idén a kikötő infrastruktúrájának megépítését tervezik.
Nem hivatalos értesüléseink szerint az illegális parcellafoglalások hírére tegnap a tartományi vízügyi és erdészeti felügyelőség munkatársai is megjelentek a helyszínen, de ebben az ügyben egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás.