2024. április 24., szerda

Kezdődik a Dombos Fest

A 18. születésnapra 18 koncert

Ma este ismét benépesül a kishegyesi Hegyalja utca végében lévő tér, a legigényesebb vajdasági fesztivál helyszíne. Nagykorú lett a Dombos Fest. Az elmúlt 18 év alatt több mint 150 ezer látogatója volt a löszfal tövében megszervezett zenei és irodalmi, majd később gasztronómiával bővülő fesztiválnak. Az elmúlt években a magyar zenei élet nagyjai mellett fellépett itt a japán Min Tanaka, érkeztek vendégek Iránból és az Egyesült Államokból is. Vagy például Dresch Mihály, a neves jazz-zenész a Domboson ünnepelte 50. születésnapját 120 perces koncerttel.

Az igényességből soha sem engedett a fesztivált szervező csapat. Gyakran kevés, túl kevés pénzből is igyekeztek a legjobb műsorral Kishegyesre csábítani a közönséget. Ez a fesztivál az, amelyen az idősebbek és az egészen fiatalok is jól érzik magukat. Mert a jó zene nem korfüggő.

Lajkó Félix világhírű hegedűvirtuóz minden évben visszajár a Dombosra. Itt mutatja be a közönségnek a legújabb albumát, legfrissebb zenéjét, minden esetben amolyan vajdasági ősbemutató ez. Nem lesz ez másként most sem. A nyitókoncertet Sidoo Attila gitárvirtuózzal játssza, akivel a Bartók Plusz Operafesztiválon léptek fel, itt tartották közös zenéjük ősbemutatóját. Mint mindig, a vajdasági közönség is az elsők között élvezheti majd a két kiváló muzsikus együtt zenélését. A hegedű vibrálása és a gitárhangok kavalkádja minden bizonnyal izgalmas zenei élményt nyújt majd.

Az ünnepélyes fesztiválmegnyitót este fél nyolckor tartják, Lajkó Félix és Sidoo Attila koncertje pedig este fél tízkor kezdődik.

Holnap este nyolc órakor már a Lóci játszik zenekar lép fel a nagyszínpadon, majd a Ladánybene 27 és a Road Six Sax zenél a löszfal tövében. A Kisszínpadon pedig a Szeder, majd Pátkai Rozina szórakoztatja a közönséget.

S aki kijár a Dombosra, tudja, hogy az ott készült lángos (a kishegyesi Női fórum hölgyei készítik) utolérhetetlen. Nem véletlen, hogy a fesztivál brendje lett, mint ahogyan a megfestett löszfal, a fényárban úszó hegy, vagy a tábortűz és a dombosi életérzés.