2024. április 25., csütörtök

Kreatív nyár

A Felsőfokú Szakirányú Óvóképző és Edző Szakfőiskola tábort szervez gyermekeknek

A szabadkai Felsőfokú Szakirányú Óvóképző és Edző Szakfőiskola Kreatív nyár néven szervez játék- és szabadidőtábort öt és tíz év közötti gyermekek számára, tudtuk meg hétfőn a médiaközpontban megtartott sajtótájékoztatón. A tábor a szakfőiskola udvarában kerül megrendezésére július 9. és 13. között. Az öt nap alatt 10 és 16 óra között foglalkozásokat tartanak, ahol többek között zene-, dráma-, jóga-, sport- és rajzműhely várja a táborlakókat. A gyermekekkel a főiskola tanárai és diákjai foglalkoznak majd.

Nataša Marić Sekulić, Gordana Vukov Ciganjik, Jasna Jovićević (Fotó: Patyi Szilárd)

Nataša Marić Sekulić, Gordana Vukov Ciganjik, Jasna Jovićević (Fotó: Patyi Szilárd)

– Azért találtuk ki, hogy tábort szervezünk a kis szabadkaiak számára, mert lehetőséget szerettünk volna biztosítani nekik, hogy a nyári szünidőt aktívan, kreatívan és játszva tanulva töltsék el, miközben kortársaikkal is barátkozhatnak. Nagy hangsúlyt helyeztünk azokra az aktivitásokra, amelyek a környezetünk megóvására és a kultúránk ápolására nevelik a gyermekeket – mondta a sajtótájékoztatón Gordana Vukov Ciganjik, a szabadkai Óvó- és Edzőképző Szakfőiskola szóvivője, és hozzátette, hogy a főiskola először szervez ilyen jellegű tábort.

Jasna Jovićević, a tábor zenei műhelyének vezetője elmondta, hogy a táborlakóknak csomagolóanyagokat kell elhozniuk, és ebből készítenek hangszereket. Ezzel az újrahasznosítás fontosságát népszerűsítik.

Nataša Marić Sekulić, a tábor táplálkozási műhelyének vezetője elmondta, hogy a gyermekeknek a helyes táplálkozásra szeretnék felhívni a figyelmüket, úgy hogy a műhelyben a táborlakók saját maguknak készítik el az uzsonnát friss gyümölcsökből és zöldségekből.

A tábor egy személyre 3990 dinárba kerül. Az összeget a főiskola számlájára kell befizetni. Az ár magában foglalja az ebéd és az uzsonna árát is. További információért a 064/31-60-872-es mobilszámon lehet érdeklődni.