2024. április 19., péntek

Ha nem Kližan, akkor Lorenzi

Györe Lászlónak két „állandó” ellenfele van. Gyakran sorsolják össze a szlovák Martin Kližannal, még gyakrabban az olasz Paolo Lorenzivel. A wimbledoni 1. fordulóban a zentai játékos immár hetedszer vív meg a 37. évében járó olasz veteránnal, aki ellen ATP-rangban 3:0-ra, összesítésben 4:2-re vezet. A két vereséget egyformán a caltanissettai challengeren szenvedte el, legutóbb pedig Isztambulban Györe három játszmában diadalmaskodott. Ha a hagyomány nem szakad meg, így Györe első Grand Slam-meccsét nyeri meg, s ez esetben a 2. fordulóban parádésnak ígérkező meccsen Richard Gasquet vagy Gaël Monfils következik.

Györe a milánói salakon melegít a londoni pázsitra, és a challengeren bejutott az elődöntőbe. Györe két játszmában nyert a portugál João Domingues ellen, ma pedig vagy az olasz Andrea Arnaboldi, vagy pedig a holland Thiemo de Bakker lesz az ellenfele.

A hétfőn rajtoló tornán Novak Đoković a 12. kiemelt, és az amerikai Tennys Sandgrennel kezd, azután Zeballos vagy Andreozzi, a 3. fordulóban Kyle Edmund, a nyolcaddöntőben Dominic Thiem, a negyeddöntőben Alexander Zverev, az elődöntőben pedig Rafael Nadal következhet. Roger Federer a másik ágon fut, és Dušan Lajovićtyal kezd. Filip Krajinovićot a chilei Nicolas Jarryval, Fucsovics Mártont a francia Julian Benneteauval, Babos Tímeát az ukrán Leszija Curenkóval, Aleksandra Krunićot pedig az amerikai Madison Brengle-lel párosították. Viktor Troicki sérülés miatt nem indul.

Serena Williams a holland Arantxa Russzal kezd, első komolyabb ellenfele pedig a 3. fordulóban az ukrán Elina Szvitolina lehet.