2024. április 23., kedd

Jutalom a színkitűnőknek

Az idei tanévben 25 színkitűnő tanuló volt Kishegyes községben – Az önkormányzat megjutalmazta a község legjobb diákjait – Egyéves teljes utaztatási és bentlakási támogatás a színkitűnőknek

A kishegyesi önkormányzat vezetősége hétfőn a kishegyesi tűzoltóotthonban fogadta a község színkitűnő tanulóit és a generáció diákjait.

A község legjobb tanulói és az önkormányzat vezetősége (Lakatos János felvétele)

A község legjobb tanulói és az önkormányzat vezetősége (Lakatos János felvétele)

Az ünnepélyes eseményen Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Kerekes Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere és Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke üdvözölték a diákokat. A fogadás során a község legjobb tanulói szerény ajándékot kaptak, egy kirándulásra invitálták meg őket, valamint egy kis megvendégelésben volt részük.

A színkitűnő tanulók fogadásának több, mint 10 éves hagyománya van Kishegyes községben, mondta el a médiának Szűgyi István.

– Az önkormányzat ily módon köszöni meg a tanulóknak a nyolcéves, kitartó munkájukat. Ez alkalommal is alkalmi könyvcsomaggal és golyóstollal kedveskedtünk nekik, és mint minden évben, idén is elvisszük őket egy kirándulásra. Most egy izgalmas, egynapos petrolandi kiránduláson vehetnek részt, amit ezek a diákok maximálisan megérdemelnek. A legjobb tanulók fogadását minden évben megszerveztük az elmúlt évtizedben, és úgy érzem, hogy ez egy nagyon szép gesztus az önkormányzat részéről. Természetesen a diákok nem azért tanulnak, hogy az önkormányzat fogadja és megajándékozza őket, viszont ez a minimum, amit a Vuk-diplomás gyerekeknek és a generáció diákjainak nyújtani tudunk – mondta Szűgyi, majd arról is beszámolt, hogy hagyományosnak mondhatóan az önkormányzat a diákok továbbtanulását is támogatja.

– A továbbtanulás első évében a színkitűnő tanulóknak és a generáció diákjainak az útiköltségét száz százalékban az önkormányzat állja. A kollégiumban lakó diákok költségeit is teljes mértékben mi fedezzük. Ez nem nagy támogatás, mindössze egy kis segítség, amivel az önkormányzat hozzájárul a község legjobb diákjainak továbbtanulásához – fogalmazott a képviselő-testület elnöke.

Az idei évben a község három településén összesen 25 színkitűnő tanuló volt, és korosztályonként két „generáció diákját” választottak. Az idén a bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskolában a magyar diákok közül Cucity Iván, a szerb diákok közül Mirica Krivokapić lettek a generáció diákjai. A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában a magyar diákok közül Gál József, a szerb végzősök közül pedig Dejana Mihajlović, a szeghegyi Vuk Karadžić Általános Iskolában pedig Vuk Apostolovski lett a generáció diákja.