2024. március 28., csütörtök

Nyári Coder Club tábor

Topolyán idén is megrendezésre kerül az ifjú programozók tábora

Nemcsak Topolyáról, hanem a község valamennyi településéről érkeznek a Coder Club tanév közbeni foglalkozásaira, és az idei nyár sem múlhat el a kis programozó-palánták tábora nélkül.

Csillogó szemű, érdeklődő gyerekek a Coder Club foglalkozásain (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Csillogó szemű, érdeklődő gyerekek a Coder Club foglalkozásain (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A tábornak ezúttal is a Juhász Erzsébet Könyvtár lesz a színhelye. Immár negyedik éve táborozhatnak a Coder Club látogatói, és a tanév közbeni programozó szakkör foglalkozásai a 3. évfolyamot zárták a tanév végével, tudtuk meg Vörös Csabától, a táborok és a foglalkozások vezetőjétől.

– Elsősorban 8-tól 14 éves magyar, vagy szerb nyelven tanuló gyerekeket várunk, lányokat és fiúkat egyaránt. Előzetes tapasztalat, tudás nem szükséges a programozással kapcsolatban, és akinek megtetszik a tábor, azt várjuk a tanév közbeni foglalkozásokra is. Van olyan gyerkőc a csapatunkban, aki a kezdetek óta velünk van. A foglalkozások 9 óra és 11 óra 30 perc között zajlanak, egyszerű algoritmusokkal kezdünk, a Scratch objektumra orientált, vizuális és dinamikus programnyelvvel foglalkozunk elsősorban. Ha marad idő, akkor belekóstolunk az android alkalmazásokba és a robotikába is – ismertette Vörös Csaba, aki július 2-ától két héten keresztül a VM4K szervezésében is várja az élményalapú vizuális programozással megismerkedni vágyó gyermekeket Szabadkán. A topolyai tábor iránt érdeklődők a részvételi díjjal és egyéb információkkal kapcsolatos bővebb tájékoztatást a könyvtár 024/711-725-ös telefonszámán, illetve a Coder Club Facebook-elérhetőségén kaphatnak mindaddig, amíg a létszám be nem telik.