2024. április 19., péntek

Főzőverseny és céllövészet

Hagyományos főzőversenyt szerveztek a kishegyesi kecsketenyésztők

Szombaton a Kishegyesi Kecsketenyésztők Egyesületének szervezésében XIII. alkalommal került sor a Hagyományos Ételek Készítése elnevezésű főzőversenyre.

Rotyog a paprikás és sül a bárány (Lakatos János felvétele)

Rotyog a paprikás és sül a bárány (Lakatos János felvétele)

A rendezvényen kecske- és birkahúsból készítettek bográcsost, valamint nyárson sütöttek bárányt. A rendezvény fő szervezője és az egyesület elnöke, Talpai András, arról számolt be lapunknak, hogy 25 csapat vett részt a főzőversenyen.

– Kiemelném, hogy a kishegyesi önkéntes tűzoltók szervezésében Erdélyből, Székelykeresztúrról is érkezett egy csapat, a Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ennek tiszteletére, hogy ilyen távolról eljöttek hozzánk, egy hölgy tagjukat beválasztottuk a zsűribe, hogy értékelje az ételeket. El lehet mondani, hogy nagyon finom ételek készültek, és sok vendég látogatott ki a rendezvényre. A jó hangulatról Zvonko zenekara gondoskodott, és az idő is kedvezett – mondta el Talpai.

A főzőversenyen a következő eredmények születtek: a Topolyai Községi Unió csapata lett az első, a Topolyai Céllövő Egyesület lett a második, a harmadik pedig a Nők Kishegyesi Fórumának csapata. A főzőverseny keretében a topolyai céllövők egy házi bajnokságot is szerveztek, amelyre 28-an jelentkeztek. Itt az első helyezett Bede László (Kishegyes) lett, a második Pál István (Bácsfeketehegy), a harmadik pedig Nikola Popov lett.

Az eseményt Kishegyes község önkormányzata, a Vajdasági Agrár Egyesületek Szövetsége, a kishegyesi helyi közösség, az Agri Romagna mezőgazdasági vállalat igazgatója, Tóth Attila, Maráz József és a HT vegyeskereskedés támogatták.

Talpai végezetül elmondta, hogy július 28-án, az Anna-napok alkalmából egy családias hangulatú bográcsosfőzést rendeznek a labdarúgópályán. Erről bővebb információt a 064/474-01-17-es telefonszámon lehet kapni.