2024. április 20., szombat

Sziváci győzelem a Zombori Bográcson

Az idei, sorrendben 21. Zombori Bogrács halfőző bajnokságot Dušanka Golubović polgármester asszony nyitotta meg, azzal, hogy az elmúlt szombaton este fél nyolckor alágyújtott az első bográcsnak. Ezt követően a nyári alkonyatban még vagy 200 bogrács alatt csaptak föl a lángok.

A város legnagyobb idegenforgalmi rendezvényének, a Zombori Nyárnak a záró eseményére a helybeliek mellett Magyarországról, Horvátországból, Bosznia és Hercegovinából, Szlovéniából, Montenegróból érkezett vendégek is kíváncsiak voltak. A szakácsok mintegy 2 000 vendég számára főztek, közülük ötvenen a versengésre is beneveztek, így a zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga. A halfőzés ideje alatt a zenedébe járó fiatalok Tamburica elnevezésű zenekara muzsikált, később a Garavi Sokak együttes lépett pódiumra.
A vidám hangulatban zajló est végén hirdették ki a győzteseket. A bográcsok mellett a férfiak jeleskedtek, az első helyezést a sziváci Nenad Ačanski szerezte meg. Második helyre a zombori Damir Pap került, a harmadik helyezett Zvonko Barič pedig a horvátországi Valpóról érkezett a rendezvényre.