2024. április 24., szerda
CROSSFIT

Fitness Cross Challenge Zentán

A hétvégén újra a crossfit szerelmeseivel telt meg a Zentai Sportcsarnok. A szombati rendezvényre reggel fél nyolckor érkeztek a versenyzők, akik a regisztrációt követően azonnal neki is láttak a bemelegítésnek. A Fitness Cross Challenge Senta 2018 rendezvényen összesen tíz kategóriában neveztek férfiak és nők egyaránt. Open, Junior, Master, Advanced, az erősebbik nemnél pedig a felsoroltakon kívül még egy Pro részlegben is vetélkedett a több mint 200 versenyző. Különleges adaléka volt a napnak a csapatverseny, melyben három tag közös eredményei adódtak össze az eredményhirdetéskor.

Az esemény fő szervezője, Zelić Aleksandar elmondta, immáron hatodik alkalommal szerveztek ilyen jellegű tréningversenyt. „Az idei próbatétel nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Magyarországról, Romániából, Montenegróból, valamint egész Szerbiából érkeztek hozzánk vendégek. Körülbelül 30 egyesület képviselteti magát az egész napos megmérettetésen, a fiataloktól kezdve az idősebb korosztályig. A Cross Challenge nem kapott támogatást az önkormányzattól, így tehát magánszponzorok után kellett néznünk, viszont a zentai és az újvidéki partnereknek hála most is minden rendben zajlott.”

A funkcionális edzésterv egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban, Zelić szerint nem feltétlenül a győztes kiléte a fontos, hanem hogy egymás biztatásával közösségi élménnyé váljon a sport, s olyan teljesítményeket érjünk el, amelyekről korábban úgy hittük, megvalósíthatatlanok.