2024. április 25., csütörtök

Milyen csomagokat kínál a Sat-Trakt?

A múlt év végén lapunkban már beszámoltunk arról, hogy a topolyai illetőségű Sat-Trakt átvette a Sabotronic kábeltelevíziós és internetszolgáltatását, s az új szolgáltató többféle műsorcsomaggal rukkol elő a zentai felhasználói számára.

A kábeltelevízió- és internetszolgáltató az elmúlt hétvégén közzé is tette kínálatát, így a következő csomagok közül választhatnak a fölhasználók.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

A kábeltelevíziós és vezetékes telefonvonalat kínáló csomagok közül a legolcsóbb, a Duo Takarékos csomag 1290 dinárba kerül, az első hat hónapban csak 990-et kell fizetniük a felhasználóknak. Ez 65 televíziós csatorna nézését és 200 perc ingyen beszélgetést tartalmaz. Valamennyivel többe kerül a Duo Takarékos + csomag, amely 1590 (kilenc hónapon át 1290) dinár ellenében 36 HD minőségű csatorna, 186 digitális csatorna nézését és 200 perc ingyen beszélgetést tesz lehetővé. A telefonos szolgáltatás minden csomag esetében magában foglalja az ingyenes számhordozást, illetve a hálózaton belüli díjmentes hívásokat, ezenkívül minden új ST-Cable-számhoz egy Panasonic vezetékes telefonkészüléket is ajándékba kapnak a felhasználók. A szolgáltató szerint mindazok, akik áttérnek a ST Cable telefon-előfizetésére, akár 50 százalékos megtakarítást is elérhetnek, s a külföldi hívások díja is jóval alacsonyabb náluk.

A szolgáltatónál kérdésünkre elmondták, hogy a felhasználók külön-külön is előfizethetnek a szolgáltatásokra, de ez esetben a hálózat fenntartásának a díjához is hozzá kell járulniuk.

A szolgáltató Trio csomagjaihoz a kábeltelevíziós és a telefonos szolgáltatás mellett internetelérhetőséget is biztosítanak. Így a Trio Takarékos + csomag 36 HD-csatornát, 186 digitális csatornát, 200 perc ingyen beszélgetést és 20/2 MB/s internetsebességet tartalmaz 2690 dinár ellenében, az első kilenc hónapon át az előfizetők ingyenesen nézhetik az HBO (HBO 1, HBO 2, HBO 3) és a Cinemax (Cinemax 1 és 2) egyébként előfizetős filmcsatornákat, illetve a felnőtt-tartalmakat sugárzó televíziós csatornákat (X csomag), s az első 9 hónapban a csomag akciós áron 2190 dinárba kerül.

A Trio Prémium 37 HD-csatornát tartalmaz, amihez jön még a 192 digitális csatorna, tizenkét hónapon át ingyenes HBO-, Cinemax- és X csomaggal, 50/3 MB/s internetsebességgel, valamint 200 perc ingyenes beszélgetéssel, mindez 2990 dinárért. E csomag esetében az akció 12 hónapon át tart, vagyis egy éven át 2490 dinárt kell fizetni.

Létezik még az úgynevezett Trio Max csomag, amely 42 HD-csatornát, 190 + digitális csatornát, Cinemax 1 és 2 (HD), valamint HBO 1, 2, 3 (HD) csatornákat, illetve a HBO GO szolgáltatást, 80/4 MB/s internetet, 200 perc ingyenes beszélgetést tartalmaz. Ennek a teljes ára 3990 dinár, illetve egy éven át 3490 dinárba kerül. Az internetes szolgáltatáshoz a szolgáltató ingyenes wifi routert is ajándékoz, s lehetővé teszi táblagépek vagy laptopok 12 havi részletre való kamatmentes vásárlását is.

A zentaiak közül sokan szóvá tették a kábeltévé-szolgáltató új műsorválasztékát. A felhasználók túlnyomó része azt kifogásolja, hogy kevés a magyar nyelvű és a sportcsatorna, s többen panaszkodtak a gyakran szakadozó internetelérhetőségre is.

A szolgáltatóhoz intézett levelünkre azt a választ kaptuk, hogy kínálatuk az országunk területén hivatalosan elérhető legnépszerűbb rádió- és televízióállomásokat tartalmazza, amelyekkel jogilag tisztázva van a műsorátvétel. Így a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a médiatartalmat sugárzó ST-Cable által csakis azok a csatornák nézhetőek, amelyeknek a terjesztése törvényes. A szolgáltató illetékesei szerint állandóan arra törekednek, hogy továbbfejlesszék és korszerűsítsék a hálózatukat, s hogy a műsorok minél inkább összhangban legyenek a helyi lakosság igényeivel.

– Amennyiben lehetőségünk nyílik bevezetni egy új csatornát, s az összhangban van a törvényekkel, szolgáltatásaink minőségének a javítása érdekében ki is használjuk ezt a lehetőséget – áll a szolgáltató válaszlevelében.