2024. április 24., szerda

Idegenforgalmi kínálat fiataloknak

Az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet július 2-áig várja azokat a pályázatokat, amelyek az Újvidék a fiatalokért elnevezésű projektum keretében valósulhatnak majd meg.

Újvidék az ország talán legnagyobb ifjúsági központja, ezért az OPENS 2019, az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet és a Szerbia a fiatalokért egy projektumpályázatot hirdetett meg, amelynek megvalósítása során bemutatják majd azokat a helyeket, amelyeket a fiatalok legnagyobb előszeretettel látogatnak Európa Ifjúsági Fővárosában.

A 021.rs hírportál beszámol arról, hogy a projektumnak az a legfőbb elképzelése, hogy hálózatba tömörítse a turisztikai szféra azon képviselőit, akik színvonalas idegenforgalmi tartalmakat kínálnak fiatalok számára. A projektum három évig tart, az a cél, hogy a megvalósítás ideje alatt sikeresen alkalmazott tartalmak tovább működjenek az Európa Ifjúsági Fővárosa projektumcsomag lejárta után is.

– A projektum célja az, hogy a fiatalok számára nyújtott, újvidéki idegenforgalmi kínálatokat folyamatosan fejlesszük. Azt szeretnénk elérni, hogy városunk az ifjúsági turizmus terén az Újvidék – a fiatalok városa elnevezés ismertté, egyfajta jelmondattá válna, ami nagy mértékben hozzájárulna ahhoz, hogy a városba még több turista érkezzen. Az Újvidék a fiataloké projektum keretében az idegenforgalmi termékek elkészítése után egy speciális térképet dolgoznak ki a fiatalok számára, valamint számos reklámaktivitás terveznek – mondták az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet képviselői.

A pályázaton egyének és szervezetek is részt vehetnek. Azok, akiknek jó ötleteik vannak azzal kapcsolatban, hogyan lehetne fejleszteni az újvidéki ifjúsági turizmust, elképzeléseiket elküldhetik a novisad4youth@gmail.com e-mail-címre.