2024. április 16., kedd

Piknik a csillagok alatt

Vasárnap a klasszikus zeneművekben és a NASA felvételeiben gyönyörködhet Belgrádban a közönség

A Belgrádi Filharmónia a hétvégén Újbelgrádba varázsolja a világűrt. Gabrijel Felc karmester vezényletével ugyanis a filharmónia 105 zenésze a klasszikus zene népszerű darabjaival és az amerikai NASA intézet a Földről és a világűrről készített felvételeivel kápráztatja majd el a közönséget.

A Belgrádi Filharmónia hagyományt kíván teremteni a szabadtéri zenélésből, így a tavalyi nagy siker után, az idén szintén a Száva és a Duna torkolatánál, a szabad ég alatt, az úgynevezett 13-as blokkban, ami a Szerbia Palota mögött található, az Odüsszeia HD projektumukat ajándékozzák a klasszikus zene kedvelőinek.

Az első koncertre tavaly 20 ezer ember volt kíváncsi. Ivan Tasovac, a Belgrádi Filharmónia igazgatója ezúttal is nagy érdeklődésre számít, hiszen a filharmónia kiváló zenészeivel és Németország, illetve Szerbia egyik legtehetségesebb karmesterével, a siker garantált.

A Piknik a csillagok alatt projektum ingyenes, vagyis mindenkinek, aki kíváncsi a klasszikus zenei élményre, június 24-én, vasárnap 20.30-kor Újbelgrádban a helye.

A koncerttérre a Nikola Tesla sugárútról és az Ušće utcából lehet majd bejutni.