2024. április 20., szombat

Hétfőn kezdődik a 45. INFANT

Az újvidéki INFANT fesztivált június 25-e és július 2-a között tartják meg Újvidéken, a Művelődési Központ szervezésében. Bojan Panaotović, a Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy az odaadó és kiváló szervezői munka évről évre meghozza gyümölcsét.

– A kitartó szervezőknek és résztvevőknek köszönhetően, valamint az Újvidék 2021 Alapítvány csapatának közreműködése révén, olyan termékeny talajt sikerült kialakítani, amely kiválóan megalapozza azt, hogy Újvidék Európa kulturális fővárosa lehessen. Büszkén mutatjuk majd be az INFANT fesztivált mindazoknak, akik 2021-ben Újvidékre látogatnak majd, hogy együtt ünnepelhessünk az európai kulturális identitás szellemében – mondta Bojan Panaotović.

Simon Grabovac, a fesztivál szelektora kiemelte, hogy az idei fesztiválon összesen 11 produkciót láthat majd a közönség. A hazai színházak mellett részt vesznek francia, izraeli, spanyol, szlovén, macedón, magyarországi és orosz társulatok is. A rendezvényt Maja Mitić színésznő, a „Dah teatar” tagja nyitja meg. Idén három helyszínen zajlanak az előadások, a Szerb Nemzeti Színházban, az újvidéki Művelődési Központban, valamint az újvidéki Strandon.

A fesztivál kísérőprogramjának keretében négy különféle tartalom kerül bemutatásra: Dijana Miloševićnek, a „Dah teatar” társalapítójának tolmácsolásában előadássorozatot mutatnak be, valamint performance-t is láthat a közönség. Simon Grabovac, a fesztivál szelektora szerint a kísérőprogram második része teljes mértékben tükrözi az INFANT fesztivál alapötletét, ugyanis a színházi mozgásról és annak hatásáról tartanak beszélgetést Marijana Fink Prpa legújabb könyvéhez fűződően. Az Efemer csoport szervezésében Új színházi paradigma címmel kiállításra is sor kerül.

A jegyek egyetemisták és nyugdíjasok számára 300, kedvezmény nélkül pedig 500 dináros áron vásárolhatók meg az újvidéki Művelődési Központban, munkanapokon 11 és 13 óra között.