2024. április 23., kedd

„Évadnyitó” a Tanyaszínházban

Ma, szombaton, munkaakció és az első olvasópróba Kavillón – Bemutató július 28-án
A tavalyi bemutatóra gyülekező közönség

A tavalyi bemutatóra gyülekező közönség

Idén is traktorral járják majd Vajdaságot a színészek. A Tanyaszínház idei előadása Marin Držić Dundo Maroje műve alapján készült Pé’z, hova mész? című vígjáték, amellyel 25 vajdasági településre látogat majd el a társulat.
– Ebben a zavaros világban, amelyben élünk, az, hogy a Tanyaszínház mindig útra kel, nekem bizalmat, bátorságot és reményt ad. Engem ez éltet, hogy az erőteljes fiatalokkal, akik szeretik a színházat, és csinálni akarják, újra traktorra ülhetünk, és körbejárhatjuk Vajdaságot – mondta Magyar Attila, a Tanyaszínház elnöke, aki elmondta, hogy már szinte minden készen áll, és a díszlet is készülőben van.

– Szombaton munkaakcióval kezdünk, amikor is a kavillói tanyára a környező falvak művelődési egyesületeiből várjuk a segítséget, hogy együtt kitakarítsunk, kertészkedjünk és belakjuk a helyet, majd este hét órakor az első olvasópróbára is sor kerül. Az első előadásunk július 21-én lesz Bácsfeketehegyen, míg a bemutató július 28-án, Kavillón.

Magyar Attila

Magyar Attila

A bemutató és az előadás előtt persze várjuk az érdeklődőket a nyilvános főpróbákra is. A Tanyaszínházat minden évben az újvidéki Művészeti Akadémia magyar színészosztályainak hallgatói, valamint lelkes amatőr színészek készítik. A főszerepet Huszta Dániel vállalta, rendezni pedig két fiatal ajánlkozott, Ricz Ármin és Berta Csongor – hallhattuk a színésztől, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a szombati napon nemcsak a környező falvak művelődési egyesületeit várják, hanem bárki részt vehet a munkaakcióban.