2024. április 25., csütörtök

Kerékpárkölcsönző pont nyílik az Európa sugárúton

A Parking servis közvállalat által működtetett NS Bike kerékpárkölcsönző hálózatnak ez lesz a 14. állomása. Így végre az Európa sugárút környékét is sikerül lefedni, ami nem mellékes, mert kiváló bicikliutak vannak a környéken.

Az idén elkészül a 14. NS Bike kerékpárkölcsönző állomás, amelyet az Európa sugárúton alakítanak majd ki (Ótos András felvétele)

Az idén elkészül a 14. NS Bike kerékpárkölcsönző állomás, amelyet az Európa sugárúton alakítanak majd ki (Ótos András felvétele)

Minden kerékpárkölcsönző állomás automatizált, a nap minden percében bérelhetők a bringák.

– Az NS Bike rendszer 2011 óta működik, mára 13 kerékpárkölcsönző állomás üzemel városszerte, és nemsokára újabb megnyitását is tervezik. Ahogyan eddig is tették, az újvidékiek nagy érdeklődést mutatnak az idén is a bérelhető bringák iránt, erről a felhasználóink egyre gyarapodó száma tanúskodik a legjobban. Eddig több mint 5000-en regisztráltak, százan pedig kiváltották az idényjegyet – mondta a Dnevnik napilapnak Radovan Jeknić, a Parking servis közvállalat sajtófelelőse.

Az idén újdonságnak számítanak az idényjegyek – 1100 dinárba kerülnek, és naponta kétórányi bringabérlést tesznek lehetővé. A jegy kidolgozása 600 dinárba kerül.

– Újvidék utcáin természetesen nagyon sokan kerékpároznak saját kerékpárral, ezért a Parking servis 150 új biciklitartót helyezett el városszerte, így most már 700-nál is több van ezekből – mondta a Parking servis sajtószóvivője.

A kerékpárok összesen 13 kölcsönzőponton bérelhetők ki: A Strandnál, a Vojvodina Sport- és Üzletközpont épületénél, a vasútállomásnál, a Szerb Nemzeti Színháznál, az egyetemvárosban, a Heréskertben (Piros utca, az ABC központ közelében, valamint a Kornelije Stanković és a Milenko Grčić utca kereszteződésénél), az Újtelepen (a Jovan Dučić sugárúton), a Limán III. városrészben (az egészségháznál és a NIS épületénél), Péterváradon (a Preradović utcában, a postánál), a sétányon, a Futaki utcában (Archibald Reiss kaszárnya), valamint tervben van a már említett, újabb kölcsönző létrehozása is.

Jeknić megjegyezte, hogy az újvidékiek korrekten viszonyulnak az NS Bike kerékpárkölcsönző iránt, nincs probléma a bérelt bringák visszaszolgáltatásával, úgyhogy nincsenek nagyobb gondok a rendszer működésében.