2024. április 25., csütörtök

Hogy minél több lány sportoljon

Csütörtökön tartották Újvidéken a Lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása – ActiveGirls projektum nyitókonferenciáját. A terv teljes költségvetése 210.865 euró, ehhez az Európai Unió az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében 179.235 euróval járul hozzá.

A társfinanszírozásban részt vevő partnerek a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, Vajdaság Európai Ügyek Alapja, a magyarországi Szentes Város Önkormányzata, valamint a Szegedi Tisza Squash Sport Egylet – közölte a tartományi kormány sajtóirodája.
– A vajdasági sportfejlesztési program egyik prioritása a női sportok támogatása. Itt nagy figyelmet szentelünk a nemi egyenjogúságnak. Most különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság történelmében először tölt be vezető partneri szerepet egy uniós támogatású projektumban – mondta egyebek között Vladimir Batez tartományi szaktitkár.
A projektumot a következő két évben a határ menti községekben valósítják meg, szerbiai oldalról hat községben: Apatinban, Hódságon, Kishegyesen, Csókán, Verbászon és Törökkanizsán. Az a cél, hogy – elsősorban egészségi okokból – minél több 7–15 éves korosztályú lány foglalkozzon sporttal, testmozgással.