2024. április 25., csütörtök

Danilo senki ellen sem vétett

Hevesen reagált ma Pancsován Aleksandar Vučić államfő azokra az újságírói kérdésekre, melyek fiának, Danilónak a magánéletét firtatták. Mint ismeretes, az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság Szerbia–Costa Rica mérkőzésén a kamerák rögzítették, ahogyan az elnök fia korábban elítélt személyek, szurkolók társaságában élvezi a meccs pillanatait. Közülük egyeseknek bűnrészessége volt Ivan Perović Partizan-szurkoló meggyilkolásában is.

Vučić azt mondta, hagyják békén a családját, senkinek sem fogja megengedni, hogy sértegesse családjának bármelyik tagját, így az idősebbik fiát sem. Úgy fogalmazott, a gyerek semmi rosszat nem követett el azzal, hogy azok mellett állt, akik mellett a felvételeken látták. Úgy ítélte meg, hogy egyes sajtóorgánumok üldözőbe vették őt és a családját is. Azt mondta, a fia senkitől sem lopott el semmit, és nem vétett senki ellen sem.

– Most azért tartják bűnösnek, mert turistaosztályra szóló jeggyel elrepült Oroszországba? Mi van azokkal a tolvajokkal, akiknek százmillió euróra tehető a vagyonuk, és első osztályon utazgatnak New Yorkba ötezer euróért? – tette fel a kérdést az államfő.

Úgy vélte, senkit sem tarthatnak bűnösnek azért, mert korábban elítélt személyek mellett tartózkodott egy mérkőzésen. A legnehezebb számára most éppen az, hogy megmagyarázza a gyerekének, miért került a támadások középpontjába – mondta.