2024. április 20., szombat
Kisérettségi

A matematika azért nehezebb volt

Tegnap a kombinált teszteket töltötték ki a nyolcadikosok

Befejeződött a záróvizsga a nyolcadikosok számára. Hétfőn anyanyelv- és irodalomból, kedden matematikából írták meg a teszteket, tegnap pedig a kombinált teszt feladatlapját oldották meg a diákok, ahol kémia, biológia, fizika, történelem és földrajz kérdések várták a kisérettségizőket. A teszt megírása során a diákok semmi segédeszközt nem használhattak, csak a tudásukra támaszkodhattak.
A szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában is minden rendben zajlott, a tesztek időben megérkeztek, a diákok többsége pedig a felhasználható időt maximálisan igénybe vette.
– Iskolánkban 120 nyolcadikos diák záróvizsgázott, közülük 55 szerb nyelven, 65 diák pedig magyar nyelven. Volt, aki előbb befejezte a tesztet, de a többség majdnem végig maradt, kihasználta a rendelkezésre álló két órát. Fennakadás nem volt sem a tesztekkel, sem a vizsga folyamatával. A diákok véleménye alapján a matematikateszt nehezebb volt, mint a kombinált teszt – nyilatkozta lapunknak a kisérettségiről Weiss Vesna, a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola igazgatónője.