2024. április 25., csütörtök

Rendőrkézen a bankrabló

A belgrádi rendőrség egy mai bevetés során letartóztatta azt a fiatalembert, aki a gyanú szerint kétszer is kirabolt egy čukaricai bankfiókot. Fegyvereket és kábítószert is találtak lakásában, így most már illetéktelen fegyvertartással, -csempészettel és drogcsempészettel is gyanúsítják a feljelentésben. M. S. (26) márciusban pisztollyal fenyegette meg az Unikredit Bank alkalmazottját és 9,5 millió dinárt és 7500 eurót vitt el a helyszínről. A sikeres első kísérlet után végrehajtotta a másodikat is júniusban: akkor 5,9 millió dinárt és 40 ezer eurót zsákmányolt.

A rendőrségi jelentés szerint a gyanúsítottnál megtalálták a pisztolyt, ezenkívül töltényeket és kisebb mennyiségű vadkendert is lefoglaltak. A Felső Ügyészségre kísérték meghallgatásra.

A bankfiók első kirablásakor sokan azt feltételezték, hogy a környéken található számos biztonsági kamera felvételei alapján a rendőrségnek könnyű feladata lesz a rabló azonosításakor, a letartóztatásra aztán mégis hónapokat kellett várni. A rablások során senki sem sérült meg.