2024. április 25., csütörtök

Legjobb a nyár!

Magyarkanizsán új tartalmakkal várják a fürdőzőket

Hivatalosan is megnyitották a strandidényt a magyarkanizsai Tisza-parton és vonzáskörzetében. Amellett, hogy maga a folyó kínálja a lehetőséget a fürdésre, a medencét is lehet már használni, teljes kapacitással üzemel, és akár 250 főt is befogad, elsősorban a legfiatalabbakat és azokat, akik inkább a kiszámíthatóságot és a biztos talajt szeretik a lábuk alatt.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elégedetten nyugtázta a körülményeket.

– Nagyon sok munkát fektettünk abba a tavasz folyamán, hogy infrastruktúra tekintetében a strandidényre még felkészültebben várjuk a polgárokat: befejeztük a medence környékének a rendbetételét. Mindezt az idegenforgalmi minisztériumnak köszönhetően tudtuk megvalósítani. A strandidényt, főleg a közvállalat munkájának hála, úgy kezdhetjük, hogy az nemcsak a medencéről szól, hanem egészen az első vendéglátóipari helyiségtől (ahol szálláskapacitások is vannak) a sátortábor végéig minden korosztály megtalálja itt a helyét. Arra helyezzük a hangsúlyt, hogy mindenre legyen lehetőség: az üdülők itt is alhassanak, sátorozhassanak, vagy a lakókocsit leparkolva az autókempingben töltsék a hosszú hétvégét vagy a nyaralást, de legyen azoknak is szórakozási lehetőségük, akik csak órákra jönnek le napozni, kávézni, vacsorázni. A Tisza-part összességében egy integrált szolgáltatást, élményt tud nyújtani mindenkinek, aki úgy dönt, hogy hosszabb-rövidebb időt tölt itt el. Ehhez nyújtjuk azt a színvonalat, ami megállja a helyét akár hazai, akár nemzetközi szinten. A napernyők száma megduplázódott, friss homokkal töltöttük föl a partot, hogy a sport szerelmesei is megtalálják a helyüket. A közösségi kezdeményezés, a kalákában épített fűzfák is meghozták a várt eredményt, hiszen üde színfoltként szolgálnak, sőt mivel kizöldültek, árnyékot is adnak. A sátortábort és az autós kempinget csinosabbá tettük, a mellékhelyiségeket, zuhanyzókat is birtokba lehet venni – mondta el a jó híreket a polgármester.

A medence területére a gyerekek háromtól hatéves korig 70 dinárért mehetnek be, hétévestől 150 dináros belépődíjat kell váltaniuk a fürdőzőknek, de ha legalább tízfős csoport érkezik, nekik 100 dinárt kell fizetniük a magyarkanizsai termálvizes medence használatáért.

A medence üzemeltetését a Kommunális Szolgáltató Közvállalat emberei végzik. Az igazgató, Pálfi Ervin arról adott információt, hogy a 27 fokos termálvizű fürdő teljes biztonsággal használható.

– Élményelemekkel rendelkező medencénk nyugágyakkal, napernyőkkel is várja a hűsölni és fürdőzni vágyókat. Mindennap reggel 9-től este 7-ig nyitva van, hétfő kivételével, amikor a heti karbantartást végezzük. Olyankor leengedjük a vizet, körbetakarítjuk, fertőtlenítjük, átmossuk a medencét és környékét, majd tiszta vízzel feltöltjük. A víz szintjét és minőségét is folyamatosan ellenőrizzük, természetesen a tisztaságon van a hangsúly, mindenki fenntartás nélkül, teljes biztonságérzettel használhatja a medencét, ahol úszómesterek vigyáznak a testi épségre. Nagyon remélem, hogy visszahozzuk a Tisza-parti medence egykori fényét vagy még annál is többet. A medence mellett a strand környékének tisztán tartását is mi végezzük – mondta Pálfi Ervin.