2024. március 29., péntek

Dimitrov következik

Közel a 800. siker (Fotó: Beta/AP)

A londoni füves torna nyitányán Novak Đokovićnak nem jelentett különösebb gondot John Millman, az ausztrál ugyanis összesen három játékot nyert a volt világelső ellen. Nolenak a 2. fordulóban már nehezebb dolga lesz, mert ellenfele a bolgár Grigor Dimitrov lesz, aki az 1. fordulóban jócskán megszenvedett a boszniai Damir Džumhurral.

Fucsovics Mártonnak nem sikerült továbblépnie a hallei torna 1. fordulójából, miután a harmadik szettben combsérülés miatt feladásra kényszerült a veterán német Philipp Kolschreiber ellen.

A hertogenboschi tornagyőzelem és az után az értesülés után, hogy a jövő héten a gazdagabb pontszámmal és díjalappal szolgáló Eastbourne-ben is táblán indulhat, Aleksandra Krunić eldöntötte, hogy nem utazik Mallorcára, hanem marad a füves pályák mellett, és így készül a július 2-án rajtoló Wimbledonra.

Sikerrel rajtolt a budapesti futures tornán a fiatal magyar Piros Zsombor, aki a 2. fordulóban a 29 éves és már 13 kis tornát nyert első kiemelttel, a ranglistán 323. argentin Patricio Herasszal találkozik.