2024. április 23., kedd
Kisérettségi

Nem volt könnyű

Tegnap a matematikateszt kitöltésére került sor

Az általános iskolák nyolcadik osztályos diákjai számára hétfő óta folyamatban van a kisérettségi tesztek kitöltése. Hétfőn az anyanyelv- és irodalom-, tegnap a matematika-, míg szerdán a kombinált teszt feladatlapjai kerülnek a diákok elé. Az iskolákban kiemelt figyelmet fordítanak mindenre, a jelenlévők mindent szigorúan ellenőriznek annak érdekében, hogy semmilyen szabálytalanságra ne kerülhessen sor. Az idei záróvizsgán több mint 70 ezer diák vesz részt.
A matematikafeladatok a tapasztalatok szerint a vártnál kicsit nehezebbek voltak. A diákok a körzőn, vonalzón, szögmérőn kívül egyéb segédeszközt nem használhattak. Nem volt ez másként a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában sem, ahol 66 diák írta meg a matematikatesztet, 56 diák magyar nyelven, 10 pedig szerb nyelven.
– A gyerekek maximálisan kihasználták az időt a matematikaérettségin. Minden rendben zajlott, a felügyelő tanárok, és a főfelügyelő is elégedett volt a helyzettel, a gyerekek elmondása szerint azonban picit nehezebb volt a teszt, mint a próbaérettségin. Reméljük, hogy a szerdai vizsgára mindenki kipihenve és lelkiekben megerősödve érkezik – nyilatkozta Kecsenovics Szabó Dóra, az iskola igazgatónője.