2024. március 28., csütörtök

Drogcsempészeket tartóztatott le a szerb és olasz rendőrség

Drogcsempészeknek állta útját összehangolt akcióval a szerb és az olasz (Guardia de finanza GICO - GOA Milano)rendőrség. 

Szerbiában négy, Olaszországban pedig nyolc, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személyt tartóztattak le. A Szerbiában letartóztatott személyek mindannyian belgrádi illetékességűek. Ugyanennek a rendőrségi akciónak a keretében korábban szintén nyolc személyt tartóztattak le, őket Olaszországban. A bűnbanda tagjai egy szlovén állampolgár kivételével mind olasz és szerb állampolgárok.

A mintegy húsz tagot számláló szervezett bűnözéssel foglalkozó csoportot azzal gyanusítják, hogy huzamosabb ideje kokaint csempészett és értékesített az Európai Unió országaiban.

A bűnbanda szerbiai tagjai a nyomozás eddigi eredménye szerint a kokain ügylet során szerzett bevételüket ingatlanokba és luxus gépjárművekbe fektették. Szerbia területén a házkutatások során 58 ezer eurót, négy gépjárművet, négy drága karórát, két motorkerékpárt, hat darab fegyvertöltényt és 5 gramm kokaint koboztak el. Olaszországban korábban ennek a vélt bűnbandának a tagjainál 24 kilogramm kokainra és 12,7 kilogramm marihuánára bukkantak a hatóságok.

Az akciót a szervezett bűnözés elleni ügyészség és az olasz államügyészség koordinálta.