2024. április 19., péntek
MEGKEZDŐDÖTT A KISÉRETTSÉGI

Könnyű volt a teszt

Tegnap az anyanyelv- és irodalomteszteket töltötték ki a nyolcadikos diákok

Tegnap megkezdődött a kisérettségi az általános iskolák nyolcadik osztályos tanulói számára. Mladen Šarčević oktatási miniszter sok sikert kívánt a diákoknak, és kiemelte, fontos az, hogy a kívánságlistán ne csak első és második, hanem több számításba vehető, érdeklődésüknek megfelelő középiskolai szakot is tüntessenek fel a nyolcadikosok. Tegnap anyanyelvből és irodalomból írták meg a teszteket országszerte. A tesztlapok időben megérkeztek az iskolákba, és technikailag minden rendben zajlott a vizsga alatt is. Az idei záróvizsgán 71 817 tanuló vesz részt. Ma, kedden a matematika, szerdán pedig a kombinált teszt kitöltése vár a diákokra.
Szintén rendben zajlott az anyanyelv- és irodalomteszt kitöltése hétfőn a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában is, ahol 38 magyar ajkú diák töltötte ki a tesztet.
– A visszajelzések alapján az idei teszt nagyon könnyű volt. Iskolánkban 10 óra 15 perckor az utolsó tanuló is befejezte a teszt írását, és így 11 órára, tehát az előirányzott befejezési időre a már kitöltött tesztekkel a szabadkai Sonja Marinković Általános Iskolában voltunk, ahol javítják a teszteket. Minden rendben volt, időben megérkeztek az üres feladatlapok, a kulcsok is időben hozzánk kerültek, jelenleg a javítás zajlik, és bízunk benne, hogy hamarosan az eredmények is meglesznek. A keddi matematikateszttel kapcsolatban jobban izgulnak a tanítványaink, ugyanis a tapasztalatok szerint a matematikafeladatok nagyobb kihívást jelentenek, mint az anyanyelviek, nagyon készülünk a holnapi napra is – nyilatkozta Szűcs Anna, az iskola igazgatónője.