2024. április 19., péntek

Módosítják a költségvetést

A városi tanács javaslatot tett a 2018-as költségvetés módosítására. Tekintettel arra, hogy az előző évi büdzsé zárszámadása csaknem 50 millió dináros többletet mutatott, ezt a pénzt el kellett osztani a mostani költségvetésben. Ugyanakkor egyes fölhasználók módosításokat kértek a nekik ítélt eszközök tekintetében, és a költségvetési szektort szabályozó törvényi rendelkezések módosulása is indokolttá tette az átütemezést.
A módosítást követően a városi kasszában több mint 3,247 milliárd dinárral számolnak, a folyó bevétel összegét 3,8 százalékkal, vagyis 119 millióval többre tervezik, ami 2,969 milliárd dinárt jelent. A költségvetés módosításáról a városi képviselő-testület dönt majd.
A költségvetés módosítása miatt a város által alapított közvállalatok munkaprogramjai is változásokon esnek át. A vállalatok szolidáris támogatást fizethetnek ki dolgozóik anyagi helyzetének javítása érdekében, amit a köztársaság területén működő kommunális közvállalatok kollektív szerződése szabályoz. A kiegészített programok is a városi képviselő-testület elé kerülnek.