2024. április 25., csütörtök

Több mint tízezer ember vett részt az Óbecse Éjszakán

Az idén immár kétnaposra duzzadt az Óbecse Éjszaka elnevezésű rendezvény, amelyet második alkalommal szervezett meg az óbecsei önkormányzat a felújított Főtéren. Művészek nyitották meg a ren

Az idén immár kétnaposra duzzadt az Óbecse Éjszaka elnevezésű rendezvény, amelyet második alkalommal szervezett meg az óbecsei önkormányzat a felújított Főtéren.
Művészek nyitották meg a rendezvényt, Tijana Grujić óbecsei festőművész hívta össze kollégáit, akik az ország különböző területéről érkeztek.

A 26 festőművész a város főterén nyílt alkotónapot tartott. A munkákat szombaton este állították ki a Kör Galériában, és június 26-áig tekinthetők meg.
Pénteken, június 15-én a The Mighty Mighty Bechejs a Városi Színházzal közösen rövidfilmfesztivált szervezett a színházi klubban, hét kisfilmet mutattak be. A vetítést koncertek követték, a fellépő együttesek között volt az óbecsei Fiskalni račun, az Atheist rap-punk együttes, majd a budapesti Bad Habit együttes lépett fel.
Szombaton, a fő napon, a késő délutáni eső sem zavarta meg a jó hangulatot. A rendezvényt, amelyen a becslések szerint több mint tízezer ember vett részt, az Eva Braun együttes nyitotta meg, majd Dejan Cukić és a Spori ritam együttes lépett a színpadra, akiket a Ničim izazvan zenei formáció követett. Az est csúcspontja Rúzsa Magdi koncertje volt, aki másfél órán át szórakoztatta a nagyszámú közönséget. Éjfél után lépett a közönség elé a Bajaga i Instruktori együttes.