2024. április 24., szerda

Elfogadták a zárszámadást

Ülésezett a kishegyesi községi képviselő-testület

Csütörtökön tartotta 20. ülését Kishegyes községi képviselő-testülete a jelenlegi összetételében. Az eredetileg öt napirendi pontosra tervezett ülésen végül kilenc pontot kellett megvitatniuk a képviselőknek. Közülük az egyik lényeges a tavalyi évi zárszámadás elfogadása volt.

Bodonyi Nándor leteszi a képviselői esküt (Lakatos János felvétele)

Bodonyi Nándor leteszi a képviselői esküt (Lakatos János felvétele)

– A napirendi pontok közül kiemelném a 2017-es évi zárszámadást. A revizorok átnézték a zárszámadásunkat, és kisebb hibáktól eltekintve jónak találták. Ez azt jelenti, hogy a kishegyesi önkormányzat le tudja adni a tavalyi év zárszámadását. Ehhez kapcsolódik egy másik napirendi pont is, ami szintén a községi költségvetést érinti: módosításokat fogadtunk el. A tavaly decemberben elfogadott költségvetés összege nem változott, mindössze nagyon kis összeggel. Az idén befolyt pénzeket, amit a Tartományi Nagyberuházási Alaptól és különböző tartományi titkárságoktól kaptunk, be kellett építeni a költségvetésbe. Történtek kedvező változások a helyi közösségek esetében is: az összegek itt sem változtak, de átcsoportosítottuk őket egyik programból a másikba. Ennek köszönhetően a helyi közösségek sokkal inkább arra tudják fordítani a pénzüket, amire szükségük van, és amire a polgárok megszavazták a helyi járulékot. Tulajdonképpen ez a lényege a költségvetés módosításának, és mivel a helyi közösségek is be lettek vonva téma megbeszélésébe, úgy gondolom, hogy ez mindenkinek meg fog felelni – nyilatkozta lapunknak Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke.

Az elnök arról is beszámolt, hogy a képviselők elfogadtak néhány határozatmódosítást is. Olyan esetekről van szó, amikor a határozat megszövegezésében hiba csúszott be. Ezeket a formai hibákat kijavították, de a határozatok lényege nem változott – mondta Szűgyi. A kioszkokra és az állattartásra vonatkozó határozatokat kellett ily módon helyesbíteni.

A képviselő-testület ülésén történt egy személyi csere is: Dragana Pešikan, a Szerbiai Szocialista Párt képviselője személyes okokra hivatkozva lemondott megbízatásáról. Helyére a párt listáján őt követő Bodonyi Nándor került. Bodonyi az ülés elején letette a képviselői esküt, és így már teljes jogú képviselőként vett részt a testület munkájában.