2024. március 29., péntek

Pénteken ingyen jégkrém, szombaton ingyenes koncert Óbecsén

A sztárfellépők Rúzsa Magdi és a Bajaga i instruktori – Szombaton forgalomkorlátozás a központban

Az idén második alkalommal tartják meg az Óbecse éjszaka elnevezésű rendezvényt a Tisza-parti város központjában. A szombat este a város főterén az óbecsei Eva Braun együttes 19.35-kor kezdődő koncertjével indul, 20.15-kor lép színpadra Dejan Cukić és a Spori ritam, a tavaly Londonban megtartott MTV díjátadón a Best Adriatic Act titulust megszerző Ničim izazvan zenei formáció pedig 21.15-kor kerül sorra.

Magyarországról a kishegyesi származású Rúzsa Magdi érkezik, akinek a koncertje 22.30-kor veszi kezdetét. A lemezbemutató turnéra induló Bajaga i instruktori zenészei éjfél után 20 perccel csapnak a húrok közé.
Az ingyenes rendezvény ezúttal kétnapos lesz. A szombati koncertek előtt pénteken este 21 órakor a Városi Színházban valamivel keményebb hangzásvilággal alapozzák meg a hangulatot, itt az Ateist rep, a Fiskalni račun és a magyarországi Bad Habit lép fel, ezt megelőzően 20 órai kezdettel hét izgalmasnak ígérkező kisfilmet is vetítenek a közönségnek a színház kertjében (rossz idő esetén a színházteremben). Pénteken a gyerekek is örülhetnek majd, számukra a Frikom cég biztosított ezer jégkrémet. Az ingyenes édességet 11 órai kezdettel Dragan Tošić polgármester és munkatársai osztják majd ki a város központjában.
Szombaton 14 órakor másnap hajnali négyig Óbecse központjában forgalomkorlátozás lesz: lezárják a Fő utcát a Felszabadulás tér (a központ) és a Danilo Kiš utca (a bíróság) között, az Újvidéki utcát a központ és a Zöldfás utca között, a Zöldfás utcát a Danilo Kiš és a Jovan Zmaj utcák között, a Than fivérek utcát, a Városi Színház előtti parkolót, az Uroš Predić utcát a Zöldfás utca és a központ között, a Danilo Kiš utcát a Fő és a Zöldfás utca között, valamint a Zöldfás utcát a Jovan Zmaj utcától az Újvidéki utcáig. (Ezeknek az utcáknak a lakói személyi irat felmutatásával közlekedhetnek majd.) Megváltozik az autóbusz-közlekedési iránya is, ezen a napon 14 órától a buszok az Univerexport Petőfi Sándor utcai üzleténél veszik fel az utasokat.
Az autóval érkezők a Dositej utcában és az áruház mögött tudnak majd a központhoz legközelebb leparkolni. A térre tilos az ital bevitele, négy kapun engedik majd be a közönséget 18 órától.