2024. április 25., csütörtök
SZABADKAI SPORTHÍREK

Országos bajnokok a Spartacus serdülő tornászlányai

A Spartacus tornásznői sikeresen szerepeltek az Újvidéken rendezett országos bajnokságon. A pionírok mezőnyében Dunja Babičković egyéni összetettben a 2., a szerenkénti döntők során pedig felemás korláton, gerendán és talajon a 3. helyen végzett. A serdülők között a csapatversenyt a Spartacus nyerte meg, míg egyéni összetettben Nina Šabić arany-, Lejla Erceg ezüstérmet szerzett. A szerenkénti döntőkben Šabić felemás korláton és talajon aranyat, ugrásban bronzot nyert, Erceg ugrásban 2., felemás korláton és talajon 3. lett, Staša Rakić pedig gerenda kategóriában állhatott fel a dobogó második fokára. A juniorok mezőnyében Vakula Noémi dominált, mivel az egyéni összetett mellett ugrásban, talajon, felemás korláton és gerendán sem talált legyőzőre.

A szabadkai Partizan-Željezničar tornászai tíz érmet nyertek az újvidéki országos bajnokságon. Csapatban a Mihajlo Strajnić, Filip Kulić, Jugyák Rómeó alkotta szabadkai együttes a serdülők mezőnyében országos bajnoki címet szerzett, egyéni összetettben pedig Jugyák nyerte meg a bajnokságot. Ugyancsak a serdülőknél Kulić a 3., Strajnić pedig a 4. helyen végzett, míg a juniorok között Gombás Krisztián az 5. helyet szerezte meg. A szerenkénti döntőkben Kulić talajon, ugrásban és korláton, Strajnić pedig lólengésben lett országos bajnok, míg Jugyák lólengésben és korláton, Gombás pedig gyűrűn szerzett ezüstérmet. Ezzel a versennyel a tavaszi idény véget ért, és a csapat rövid pihenő után elkezdi a felkészülést az őszi versenyidényre.

A Spartacus versenyzői három érmet nyertek a tartományi ökölvívó-bajnokságon. A pionírok 35 kg-os mezőnyében Matija Pižurica, a juniorok között 90 kg-ban Mihajlo Milić állhatott fel a dobogó legfelső fokára, az egyetlen ezüstérem pedig Vuk Pižurica nevéhez fűződik, aki az ifik 55 kg-os mezőnyében szerzett egy második helyet. A Vajdasági Aranykesztyű elnevezésű versenyt július első hetében rendezik meg Szabadkán.

Mark Perčić, a Spartacus kerékpározója három érmet nyert Grazban az osztrák kupaversenyen. Az U15-ös kategóriában indult versenyző a szombati 32 km-es távot a 2., a vasárnapi 20 km-es szakaszt pedig a 3. helyen zárta, de ezen a helyen végzett a poligonon rendezett ügyességi versenyen is. Június 17-én a szerbiai kupa futamaira kerül sor, mely az utolsó erőfelmérő a kraljevói és az erdővégi országos bajnokság előtt.