2024. április 25., csütörtök

Belgrádi egységek is keresik a Fehértemplomon eltűnt újságírót

Járó motorral és nyitott ajtóval találtak rá Cvetković autójára

Fehértemplomon szerdáról csütörtökre virradó éjjel eltűnt Stefan Cvetković újságíró. A Beta hírügynökségnek több szemtanú is jelezte, hogy látták Cvetković autóját járó motorral, nyitott ajtóval. A jármű mellett az újságíró elszakadt karóráját is megtalálták.

A Beta hírügynökségből többen is megpróbáltak kapcsolatba lépni vele, de egyik ismert mobiltelefonszámán sem jelentkezett a hívásra.

A Tanjug értesülése szerint a belügyi szervek azonnal reagáltak Stefan Cvetković eltűnésére és több szervezett egységet is a keresésére indítottak.

A rendőrség jelentése szerint Belgrádból speciális egységet is küldenek Fehértemplomra, valamint búvárokkal a tóban és a Duna- Tisza- Duna csatornában is keresni fogják az újságírót.

Az eltűnt újságíró felkutatását a Szerbiai Újságírók Szövetsége is sürgeti, hozzátéve, hogy Cvetković érzékeny témákban folytatott oknyomozást, többek között a Koszovóban tavaly meggyilkolt Oliver Ivanović ügyében is.

Közzétett munkái miatt összetűzésbe keveredett a Szerb Haladó Párt néhány tisztségviselőjével is, akik feljelentették.

A Beta úgy tudja, Stefan Cvetković már évek óta panaszkodott olyan fenyegetések miatt, amelyek felsőbb politikai körökből érkeztek.