2024. április 19., péntek

Egy sávban

Nyári forgalomkorlátozások Újvidéken

Itt a nyár, kezdődhet a szokásos műsor: benzingőzzel keveredő izzadtságbűzben cifra szitkozódás. Így történik ez már több évre visszamenőleg nyaranként, városszerte nagy bosszúságot okoznak az autósoknak (újabban már a gyalogosoknak is), az út- és gyalogúthálózat nagy részére kiterjedő forgalomkorlátozások.

A legsúlyosabb a helyzet a Futaki úti piac előtt lévő útkereszteződésnél, itt a Felszabadulás sugárútról a Futak felé kanyarodó sávot (meg még egy méternyi részt) zárták le a melegvízvezeték-hálózat rekonstrukciója miatt. Itt napközben rendőri jelenlét nélkül nem lehetne lebonyolítani a forgalmat – egymásnak ugranának a vezetők.

A Duna–Tisza–Duna-csatornát átívelő Szentendrei úti híd felújítási munkálatainak második fázisa miatt is forgalomkorlátozást vezettek be. Ezen a forgalmas útszakaszon most csak egy sávon bonyolódik le a forgalom. Automatikus szemaforokat állítottak fel a híd két feljárójánál, ezek szabályozzák a forgalom irányát. Az átjutás esetenként 10-15 percig is eltarthat. Itt fél évig dolgoznak majd a munkások, a Futaki úti piac előtti útkereszteződésen tíz napon belül talán helyreáll a forgalmi rend, és a dugók is a szokásos, elviselhető méretűre zsugorodnak majd.