2024. április 16., kedd

Batyu tábor az idén is

Ismét megszervezi az alsós és felsős általános iskolás diákok, illetve a haladó ifjúság számára júliusi néptáncműhelyét a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ.

A rendezvénynek ezúttal is a zentagunarasi Október 18. Általános Iskola ad otthont. A Batyu tábor résztvevői Szűcs János és párja közreműködésével nyárádmagyarósi és nyárádselyei táncokat tanulhatnak több napon keresztül, Gazsó Tibor (Somi) és Varga Viola ördöngösfüzesi táncokat oktatnak a felsősöknek, az alsósok pedig rábaközi táncokkal ismerkedhetnek Utasi Péter és Kádár Kata szárnyai alatt. A tamburaoktatást Csurai Attila és Csonka Balázs vezetik. A szabadidős programok keretében Dimény Ibolya gyöngyfűzést oktat, Virág Dávid fafaragást, Rind Melitta bútorfestést, Lukács Fodor Valéria pedig nemezelést. Minden este táncház kezdődik Patyerek Csaba és Kovács Hanna vezetésével, muzsikál a Fokos és a Csalóka zenekar. A résztvevők napi háromszori étkezést kapnak, tisztálkodni pedig az iskola tornatermi tusolójában lehet. Sátorról mindenkinek magának kell gondoskodnia, az iskolaudvarban lehet őket felállítani.

A július 22-től 28-ig zajló tábor részvételi díja 50 euró, 10 fő feletti csoportok jelentkezése esetén kedvezmény jár, 45 euróba kerül fejenkén. Bővebb információt a kodaly@stcable.rs címen, a Kodály 024/711-554-es elérhetőségén, Savelin László 063/11-275-11-es mobilszámán lehet kapni, Kisimre Szerda Anna száma: 064/24-64-679, Kisimre Árpád pedig a 063/843-863-5-ös telefonszámon elérhető. A jelentkezési határidő június 20-a. A július 22-én, 19 órakor kezdődő tábornyitó egyben a Fokos zenekar lemezbemutató koncertje is.