2024. április 26., péntek

Új mentőautó Kishegyesen

Bővült a Dr. Márton Sándor Egészségház gépparkja

A múlt héten a tartományi kormány összesen 21 mentőautót adott át kisebb egészségházaknak. Ennek köszönhetően a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház gépparkja egy új járművel gazdagodott. Az újításra már nagy szükség volt, mert igen elöregedett gépjárműveik vannak, erről számolt be lapunknak dr. Zdenka Vujović Stevović igazgatónő.

– Egészségházunk a múlt héten egy korszerűen felszerelt mentőautót kapott. A felszerelés tartalmaz légzőkészüléket, automata hordágyat, EKG berendezést, kardiológiai széket és újraélesztő felszerelést. Az új járművet donációként kaptuk a tartományi kormánytól, ezért ezúton is szeretnék köszönetet mondani Igor Mirovićnak, a tartományi kormány elnökének. Erre az új járműre nagyon nagy szükségünk volt, mert a gépparkunk nagyon rossz állapotban van. Van egy 2005-ös mentőautónk, amely megtett több mint félmillió kilométert, és nem üzemképes. Van egy kicsit újabb, 2009-es mentőnk, ez 380 kilométert tett meg, a legújabb kocsit pedig 2016-ban kaptuk. Most két olyan mentőautónk van, amely minden feltételnek megfelel, és eleget tud tenni az igényeknek. Természetesen, az új mentőautónak köszönhetően gyorsabban és jobb körülmények között tudjuk ellátni a sürgős eseteket – mondta el az igazgatónő, majd arról is szólt, hogy tavaly az alapítónak köszönhetően beszereztek egy új járművet.

– Az önkormányzattól kaptunk egy 8+1 férőhelyes személygépkocsit, amivel a dialízises betegeket tudjuk szállítani vérszűrésre. Ez nem mentőautó, mert kizárólag személyszállításra alkalmas, de óriási segítség. A programban résztvevő betegek is nagyon örültek neki, mert korábban azzal a mentőautóval szállították őket, amely most már teljesen üzemképtelen – mondta dr. Vujović Stevović.