2024. március 28., csütörtök

Megnövelik a közszférában dolgozók bérét is

Év végéig nem csak az ideiglenes nyugdíjcsökkenésről szóló törvényt szüntetik meg, de megnövelik a közszférában dolgozók bérét is.

Siniša Mali Szerbia pénzügyminisztere sajtónak nyilatkozva kijelentette, év végéig nem csak az ideiglenes nyugdíjcsökkenésről szóló törvényt szüntetik meg, de megnövelik a közszférában dolgozók bérét is.

Szeptemberben már tudni lehet mennyivel növelik meg a közszférában dolgozók bérét. Erről Siniša Mali azon a sajtótájékoztatón nyilatkozott, amelyet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségével folytatott megbeszélés után tartott.

Volt egy olyan ötletünk, hogy a nyugdíjak csökkentéséről szóló törvényt szakaszokban töröljük el, viszont olyan az államkassza helyzete, hogy ezt az év végéig egyszerre és véglegesen megtehetjük- Mondta a pénzügyminiszter.

Sikerült tető alá hozni egy új, tanácsadói jellegű programot, amely 30 hónapon át tart majd és július közepétől az IMF végrehajtó bizottságának jóváhagyása után lép hatályba.

Mint ismeretes, a nyugdíjak és a közszférában dolgozók bérének csökkenéséről szóló intézkedés 2014 novembere óta áll fenn, a Nemzetközi Valutaalappal történt egyeztetések nyomán.