2024. április 19., péntek

Meghalt egy szabadkai diák a kiránduláson

Gyermekek közé hajtott Valjevóban egy belgrádi rendszámú Toyota

A szabadkai Miloš Crnjanski Általános Iskola harmadikos és negyedikes diákjai közé hajtott egy belgrádi rendszámtáblás Toyota, miközben a gyerekek gyalogátkelőn keltek át Valjevóban. Egy 10 éves kisfiú ( A. D.) a helyszínen meghalt, két 10 éves kislány (T. S. és V. T.) pedig könnyebb sérülést szenvedett, őket a valjevói kórházba szállították – tudta meg a Blic.

A csoport élén a tanítónő vigyázott a gyerekekre, a végén pedig az útvezető. A szemtanúk szerint az útvezető látta a gyermekek felé rohanó autót, integetett is neki, hogy álljon meg, de fékezés nélkül közéjük hajtott.
Nem tudni, hogy nem látta-e az úton áthaladó gyermekeket vagy az autó meghibásodhatott és nem tudott lefékezni. A két sérült kislányt a valjevói kórházba szállították. A gyermekek Divčibarán voltak természeti iskolában és tegnap utaztak volna haza, de a reggeli és az indulás közötti időt sétával szerették volna tölteni. Az autó 10.15-kor hajtott az úttesten áthaladó gyerekek közé, annak a szállodának a közelében, amelyikben a gyerekek el voltak szállásolva. Az esettel kapcsolatban lapzártáig többször is próbáltuk telefonon elérni az iskola igazgatóját, ám a telefon megállás nélkül foglaltat jelzett a telefon.
Az eset kapcsán Szabadka polgármestere és a városi képviselő-testület elnöke a következő közleményt juttata el szerkesztőségünkbe:
„A Divčibarán történt súlyos közúti szerencsétlenség kapcsán, amelyben életét vesztette egy tízéves kisfiú és további két szabadkai gyermek megsérült, akik biztosított oszlopban haladtak a gyalogjárdán, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Bunford Tivadar, a városi képviselő-testület elnöke részvétüket fejezik ki az elhunyt kisfiú családjának.
Laban polgármester felszólítja az igazságszolgáltatási szerveket, hogy mielőbb folytassák le az összes nyomozati cselekményt, hogy biztosítsák a bizonyítékokat a szörnyű esemény okairól, a bűnös pedig részesüljön a legsúlyosabb büntetésben.”