2024. április 24., szerda

Kishegyesre került a sportrovat főnyereménye!

Kiss Lajos bácsi 63 éve hűséges olvasója a Magyar Szónak
A Kiss házaspár Laták Istvánnal, sportrovatunk szerkesztőjével (Lakatos János felvétele)

A Kiss házaspár Laták Istvánnal, sportrovatunk szerkesztőjével (Lakatos János felvétele)

Pénteken Nemes Viktor birkózó-világbajnok a kishegyesi Kiss Lajost sorsolta ki a focivébé alkalmából szervezett első nyereményjátékunk nyertesének, aki immár egy 32 colos Philips televízió boldog tulajdonosa. Tegnap már el is juttattuk a készüléket a szerencsés olvasónknak, aki 1955 óta rendszeresen veszi napilapunkat. Természetesen nagyon megörült a nyereménynek, mivel a televíziója 22 éves. Lajos bácsi már akkor is nézte a világbajnokságot, amikor csak egy tévé volt a környékén, most pedig még nagyobb örömmel fogja követni a legnagyobb labdarúgó-eseményt, s megígérte, hogy a vb alatt zajló nyereményjátékainkra is beküldi a szelvényeket.

Néha, nem túl gyakran, az ember úgy érzi, hogy egy jutalom vagy nyeremény a megfelelő helyre kerül, ezért úgy tartja, hogy a világ is egy kicsit igazságosabb hely lett. Most úgy érezzük, hogy sportrovatunk főnyereménye, a televízió, a lehető legmegfelelőbb helyre került. Egy hűséges olvasónk, Kiss Lajos bácsi és felesége, Margit már több mint 60 éve előfizetői lapunknak. Lajos bácsi most 85 éves, és még amikor 1955-ben hazajött a hadseregből, akkor vált lapunk előfizetőjévé. Egyedül a 90-es évek vérzivatarában és nélkülözésében történt meg, hogy egy rövid ideig lemondták a lapot, de amint javult a helyzet, ismét előfizették. Most háromhavonta fizetik elő, és az újságkihordó mindennap viszi hozzájuk – mondta Lajos bácsi, aki nemcsak hűséges, de igen kitartó olvasónk is. Korábban, amikor még dolgozott, csak egyes cikkeket olvasott el, de most, hogy ráér, elolvassa az egész újságot. Először a címlapot böngészi át, majd az utolsó oldalt, aztán pedig a közepétől a végéig. A politikát hagyja a végére, mert az gyakran feldühíti. „A lap tartalmával nagyon meg vagyok elégedve, sok az olvasnivaló benne, s örömmel veszem a kezembe mindennap” – mondta a boldog nyertes, aki az eddigi Magyar Szó-s sorsjátékok során is szerencsés volt, mert már számos alkalommal nyert, igaz, nem ekkora ajándékot.

Lajos bácsi az új készülékkel (Lakatos János felvétele)

Lajos bácsi az új készülékkel (Lakatos János felvétele)

Lajos bácsi a sportrovatot kimondottan kedveli, hiszen követi a sportot, főként a labdarúgást. Korábban Vojvodina-szurkoló volt, de úgy érzi, hogy mostanra ellaposodott a játékuk. Megtudtuk tőle az is, hogy a világbajnokságot is nézi, és a németeknek meg az argentinoknak szurkol. Bízik benne, hogy a világbajnok is e két csapat közül kerül ki, mert jó játékosaik vannak. Azt is megtudtuk, hogy a vb-t már az új televízión fogja nézni, mert a régi igencsak leszolgálta a magáét: még a 90-es években vásárolták, 22 éves, és mindössze 24 csatorna jön be rajta. Az új tévén ki fog szélesedni a programkínálat, hiszen a helyi kábeltévé-szolgáltató számos csatornát biztosít. Margit néni is örül a nyereménynek, most már ő is nyugodtan bírja követni a kedvenc műsorait, amíg Lajos bácsi az új tévén nézi a vb-t.

Szerkesztőségünk nevében kívánjuk Lajos bácsinak és Margit néninek, hogy még sokáig jó egészségben használják a Magyar Szó nyereményét!