2024. április 23., kedd

Nem mi szervezzük a blokádokat

Miroslav Aleksić a Néppárt alelnöke nyilatkozott az újságíróknak

A Néppárt se nem kezdeményezője, se nem szervezője a tiltakozásoknak- jelentette ki a parlamenti ülést követően újságírói kérdésre válaszolva Miroslav Aleksić, a párt alelnöke.

„Maga a Néppárt nem támogatja a magas üzemanyagárak ellen tiltakozók csoportjait, viszont bármikor üdvözöljük a polgárok igazságáért folyó küzdelmeket, s a mi pártunk mindig az ő oldalukon áll.”

Aleksić nyilatkozatában elítélte az erőszak bármilyen megnyilvánulását, de elítélte az állam hasonló cselekedeteit is Szerbia polgárai irányába.

Kiemelte, hogy Szerbia polgárai rendelkeznek a régió legalacsonyabb átlagkeresetével, kénytelenek ugyanakkor a legmagasabb áron üzemanyagot vásárolni.

A Néppárt tisztségviselője szerint, a kormány képviselőinek megoldási szándékkal kellene válaszolnia a polgárok követeléseire, ehelyett ők ujjal mutogatnak rájuk, elítélik és fenyegetik őket, rendőrségi nyomást is bevetve.

Aleksandar Vučić bolondnak nevezte a polgárokat amiért nem képesek megfizetni az üzemanyagot ahelyett, hogy korrigálná az árakat. A Néppártot is el akarják hallgattatni, de mi mindig is itt leszünk, hogy az igazság oldalán harcoljunk- mondta Miroslav Aleksić.