2024. április 25., csütörtök

Dupla évadzáró az óbecsei Petőfiben

Az elmúlt néhány évhez hasonlóan az idén is két előadás kellett ahhoz, hogy az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör bemutassa a közönségnek, hogy milyen produkciókat készítettek a tagjai ebben az évadban. A csaknem 300 fellépő kétórás műsorát megközelítően hatszázan nézték meg szombaton este.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

A fellépők...(Ótos András felvétele)

A fellépők...(Ótos András felvétele)

... és a közönség is jól szórakozott (Ótos András felvétele)

... és a közönség is jól szórakozott (Ótos András felvétele)

A közönséget Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke köszöntötte, méltatása szerint az óbecsei kultúrkör a vajdasági közösség kulturális életének kiemelkedő és példaértékű szereplője, Molnár Viktor, a kultúrkör alelnöke pedig a kultúrkör történetét és eredményeit ismertette üdvözlő beszédében.

A Magyar Szó érdeklődésére az elmúlt időszakot Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke is értékelte.

–Amellett, hogy a fellépéseket, a szemléket, az elismeréseket illetően sikeres 2017/2018-as évadot zártunk, a magyar kormány Csoóri-programjának köszönhetően már kiváló oktatókat is tudunk foglalkoztatni, illetve a csizmák, népviseletek és a kellékek beszerzése is megoldódott.

Az új vezetőségben is több olyan fiatal kapott helyet, akik itt nőttek fel velünk, és itt akarnak dolgozni, segíteni. Tavaly sikerült a kultúrkör külső homlokzatát is felújítani a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából, és saját erőből megvásárolhattuk a szomszédos ház harmadik részét is, ahol egy ifjúsági szállót és táborhelyet szeretnénk kialakítani – tudtuk meg a kultúrkör elnökétől.