2024. április 19., péntek

Lyukasórával kezdődött a horgásziskola

A horgászás időjárásfüggő. Igaz, a horgász olyan időjárás közepette is kimegy a vízpatra, amikor a kutyáját nem küldi ki a szobából. De ami a hétvégén volt, az több a soknál, és ilyen körülmények között horgászni nem kötelező.

A Jó Pajtás Liga versenysorozatának nyitótornáját immár másodszor kellett elhalasztani a nemhogy kedvezőtlen, hanem kifejezetten barátságtalan időjárás miatt. A kora reggeli órákban már húsz-egynéhány autó állt az útpadkán Padé közelében, miközben utasaik arra vártak, hogy csillapodjon az eső, enyhüljön a szél, és szűnjön meg a villámlás. Kishorgászaink idei első megmérettetését két héttel ezelőtt egy másik színhelyen kellett volna megtartani, de az esőzések miatt az nem volt megközelíthető.

Az elmúlt hétvégén nagyjából ugyanez történt, azzal a különbséggel, hogy ez alkalommal a versenyzők meg is érkeztek a színhelyre, hiszen pénteken még úgy tűnt, minden rendben lesz. Nem lett. Sötét, fenyegető felhők lepték el az eget Péterrévétől északra, úgy tűnt, körbefogták a vidéket, és itt akarják kipakolni mindazt, amit addig cipeltek. Tették ezt heves széllökések meg szapora villámlások kíséretében.

A versenyszervező szajániak kiosztották az uzsonnát meg az üdítőket a gyerekeknek, a csapatvezetők pedig összedugták a fejüket. Tekintettel arra, hogy az Aranka-partot autóval nem lehetett megközelíteni, a csúszós úton gyalogosan nem volt ajánlatos mászkálni, a szél felkorbácsolta a vizet... a versenyt ismét elnapolták. Aztán, hogy nyoma maradjon az eseménynek, a versenyzők egy része – egy fényképezkedés erejéig – otthagyta az autó melegét.