2024. április 18., csütörtök

„Ha lyuk van, mi megtaláljuk!”

A tornán részt vevők egy csoportja a serlegekkel (a szerző felvétele)

A tornán részt vevők egy csoportja a serlegekkel (a szerző felvétele)

A hétvégén a Zentai Sportcsarnokban nemzetközi veterán-focitornát rendeztek, amelyen három zentai csapat mellett a csíkszeredai Nekem 8 nevű különítmény is részt vett, folytatva ezzel azt a hagyományt, amelyet a székelyek és a zentai Kertek csapat ápol évek óta. A kvartettből a Kanyó vulkanizálóműhely gárdája tűnt a legerősebbnek, hiszen olyan egykori kiváló labdarúgók alkották, mint a zentai Rudics és a csókai Csanádi, de az első meccsen nem bírtak el a Szabó Palóc testvérek fémjelezte Kertek csapatával, 1:1 lett az eredmény. A belügyesek csapatát aztán a csíkszeredaiak és a „vulkanizálók” is legyőzték, s akkor már világossá vált, hogy a döntő mérkőzést a csíki vendégek és Kanyó Zoltán csapata vívja majd. Ez a meccs aztán szép játékot és sok izgalmat hozott a végén, hiszen Rudicsék 2:0-s vezetésére a székelyek több szinte kihagyhatatlan helyzetet puskáztak el, többek között két kapufát is lőttek. Így aztán Zentán maradt a legnagyobb serleg, s a hallgatag Kanyó Zoli csapatkapitány a sikerük okát firtató kérdésre válaszolva csak annyit mondott: „Ha lyuk van, mi megtaláljuk…”

Ahogy azonban az lenni szokott, nem ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy a vendégek jól érezzék magukat, s e tekintetben a szervezők – Nagy Lajossal az élen – kitűnőre vizsgáztak, hiszen a vendégek a városháza tornyából megtekintették a város látképét, a szelíd Tiszán hajókirándulás keretében élvezték a tiszavirágzást és folyónk hűsítő vizét, őzpaprikást ebédeltek és roston sült finomságokat vacsoráztak, majd koncertet hallgattak a Mojo Clubban.

A csíkszeredaiak nagyon jól érezték magukat, s idén is meghívták a csapatokat a júliusban esedékes tornájukra, amelyen többek között a zentaiak Tusványoson Orbán Viktor magyar kormányfőt hallgathatják meg, és a Hobo Blues Band koncertjét élvezhetik Deák Bill Gyulával.