2024. április 24., szerda
OROMHEGYES

Egy gólon múlott a dobogós hely

Az oromhegyesi Zitzer női kézilabdacsapata az U12-es Vajdasági Liga zárómérkőzésein épphogy csak lemaradt a dobogó harmadik fokáról. Az oromhegyesiek kilenc taggal vettek részt a bajnokság Torontálalmáson (Jabuka) megrendezett zárómeccsein a közelmúltban. Az elődöntő első félidejében egy kis rövidzárlat után feléledtek a lányok, s a második félidőben be is hozták a Dolovo elleni 3-4 gólos hátrányukat, a mérkőzés végén pedig időn túli kilencessel Rózsa Kornélia egyenlített, de a bírói füttyszó elmaradása miatt újra el kellett végezni a szabaddobást, így egy góllal veszítettek. A mérkőzés végeredménye 15:14 lett.

A harmadik helyért folyó küzdelemben szinte ugyanilyen volt a játék képe, azzal a különbséggel, hogy a házigazda mindössze 2-3 góllal vezetett, amit az oromhegyesi lányok szépen ledolgoztak, de a mérkőzés végén ismételten elpártolt tőlük Fortuna asszonyság. Csenge egy tökéletes távoli dobással ugyan eltalálta a bal felső saroknál a kapufa élét, a labda viszont kifelé pattant, nem befelé, így ez esetben is egygólos vereséget voltak kénytelenek elkönyvelni a torontálalmási csapat ellen, s 12:11 lett a meccs végeredménye.

Balla Lajos, az oromhegyesiek edzője ennek ellenére elégedetten nyilatkozott a csapat teljesítményéről, mert a Zitzer kézilabdázói végre igazi csapatként játszottak, s igyekeztek egymást helyzetbe hozni. A jegyzőkönyvek alapján egyébként a két lejátszott mérkőzésen Rózsa Kornélia 15 gólt dobott, ezzel gólkirálynő lehetett volna, amennyiben díjazzák. Az oromhegyesi lányok edzője arra is rámutatott, hogy a csapatuk tagjainak már csak a bátrabb támadást, a gólhelyzetek jobb kialakítását és kihasználását, valamint a hatékonyabb védekezést kell elsajátítaniuk, hiszen erre már most is képesek lennének. Az edző szerint abban, hogy a lányok eljutottak idáig, a szüleiknek is köszönet jár, mivel a személyes, illetve pénzügyi támogatásuk nélkül nem érhettek volna el ilyen szép eredményeket. „Csapatunk az egyedüli a környéken, amelynek nincs a saját településén sportcsarnoka, s az edzésekre, illetve az edzőmérkőzésekre is 15 kilométeres távolságra kell utazniuk. A lányok az anyagiak és a szabadidejük hiányában hetente mindössze két edzést tudnak vállalni” – tette hozzá az edző.

A zitzeres lányok a nyár folyamán sem ülnek majd tétlenül odahaza. Balla beszélt arról is, hogy ha sikerül anyagi támogatást szerezni, szervezni szeretnének egy tábort, hogy felkészüljenek a 2018/2019-es U14-es Vajdasági Ligára, de a fiatalabb generáció képviselőit sem hanyagolják el, hogy a következő idényben is legyen egy U12-es csapatuk, s a fiúkból is megpróbálnak egy ilyen generációt kinevelni.

Az U12-es Vajdasági Ligát egyébként a Dolovo nyerte meg, amely 13:5-re verte az újvidéki Minaqua csapatát.