2024. március 29., péntek

Az utcáról senki sem dirigálhat!

Nebojša Stefanović belügyminiszter ma kijelentette, a kormány kész bármilyen témában tárgyalni, de nem az utcákon.

Senki sem fogja az utcáról diktálni, hogyan is működjön ez a kormány! Mindig készen állunk megvitatni a különböző problémákat, de nem az utcáról érkező nyomás alatt – jelentette ki ma újságíróknak nyilatkozva Nebojša Stefanović belügyminiszter, aki a napok óta zajló benzinárak elleni tüntetésekre reagált.

Kiemelte, hogy az ilyen jellegű spontán gyülekezéseknek nincs egységes szervezője, és nem tarthatóak fenn napokon keresztül.

Az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy szabálysértést követnek el. Szabálytalan a motoros jármű veszteglése az utcákon, az autóutakon. Húsztól negyvenezer dinár büntetés szabható ki azokra, akik ily módon vétenek a nyilvános helyen való gyülekezés szabályai ellen. Akik a rendőrség felszólítása ellenére sem távolítják el járműveiket az utakról, a fenti összeg mellett a jármű vezetésétől való háromhavi eltiltást, valamint hat büntetőpontot kockáztatnak- mondta Stefanović.

A belügyminiszter arra is kitért, hogy bejelentés nélkül olyan helyen gyülekezést szervezni, ahol az nem megengedett, szintén magas pénzbüntetéssel, legtöbb százötvenezer dinárral sújtható.

Elmondása szerint, a tiltakozók közül eddig még senkit nem állítottak elő, a rendőrség célja a megelőzés és a következményekről való tájékoztatás.