2024. április 25., csütörtök

Fennakadásokat okozott a vihar

A hétvégén, de különösen szombatra virradóra és a kora reggeli órákban Vajdaság számos helységében okozott fennakadást a nagy mennyiségű csapadék, mely viharos széllel, erős villámlással, mennydörgéssel érkezett. Míg Magyarkanizsán rövid idő alatt sok eső leesett, addig a községhez tartozó Oromon erős széllökéssel érkezett a mostoha időjárás.

A lapos földterületeken vasárnap délután is állt a víz (Jenei Klementina felvétele)

A lapos földterületeken vasárnap délután is állt a víz (Jenei Klementina felvétele)

Néhány fa is ennek esett áldozatául, de sok helyen lecsapott a villám, és gondot okozott a háztartásokban, sokan jelezték, hogy meghibásodtak a villamos berendezések.

Vasárnap már hét ágra sütött a nap, nyoma sem volt a rossz időjárásnak, Orom környékén azonban a mobiltelefonokat nem lehetett használni, mert a leadó is meghibásodott. Helyenként jég is kísérte a heves zivatart, de jelentős károkat nem okozott.

Néhány alacsonyan fekvő ház udvarából ki kellett szivattyúzni a jelentős mennyiségű vizet. Újfalunál és Velebitnél vasárnap délután is látszott, hogy a kiadós mennyiségű csapadék a földeket rendesen megáztatta, Martonosnál pedig feltűnően sok helyen ledőltek a búzatáblák.