2024. március 29., péntek

Serena Williams ott lesz a tornán

Edzője, Patrick Mouratoglou szerint a korábbi világelső Serena Williams ott lesz a wimbledoni teniszbajnokságon.

"Két héten belül meggyógyul, és ismét fog tudni ütni. Ezt követően még lesz tizenöt napja, hogy megfelelő erőállapotba kerüljön és formába hozza magát" - jelentette ki a francia szakember szombaton a BBC rádióadásában. Hozzátette, jó ötlet volt, hogy tanítványa nem állt ki a Roland Garros nyolcaddöntőjére, mert "nem tudott szerválni", ráadásul az esetleges izomszakadás miatt "hihetetlenül nagy kockázatot jelentett volna, ha pályára lép". 

Az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai játékos hétfőn mellizom-sérülés miatt lépett vissza az orosz Marija Sarapova elleni Roland Garros-nyolcaddöntője előtt. Azt megelőzően legyőzte cseh Kristyna Pliskovát, a 17. kiemelt ausztrál Ashleigh Bartyt, valamint a tizenegyedikként rangsorolt német Julia Görgest.

A párizsi volt Serena Williams első Grand Slam-tornája azt követően, hogy tavaly januárban - már állapotosan - megnyerte az Australian Opent. A wimbledoni verseny - melyet Serena egyéniben hétszer, nővérével, Venusszal párosban pedig hatszor nyert meg - július 2-án kezdődik.