2024. április 24., szerda

Tomićević és Zorić új világcsúccsal Európa-bajnokok

A férfi kajak kettes 1000 méteres döntőjében a szerbiai Marko Tomićević és Milenko Zorić új világcsúccsal Európa-bajnokok lettek a Belgrádban megrendezett kontinensversenyen. Az Európa-bajnokságon a döntő futamokon rekordszámú, hat szerb csapat indulhat. Az eddigi többszörös világ- és olimpiai bajnokok egy újabb, európai arannyal lettek gazdagabbak, ami azért is jelentős, mivel versenyzőink az eddigi ókontinens versenyeken ,,mindössze” egy ezüst és két bronzérmet szereztek.

A szerb páros 3:04.940 perces idővel ebben a kategóriában új világcsúcsot állított fel. Az ezüstérmet a német Max Hoff ‒ Marcus Gross, a  bronzot pedig a spanyol Francisco Cubelos ‒ Inigo Pena kettős szerezte meg.

A szerb kajakozók már az Európa-bajnokság első napján hat futamban harcolták ki a továbbjutást, ami azt jelenti, hogy további érmekre lehet számítani.

Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić, Ana Brnabić kormányfő, valamint  Vanja Udovičić  ifjúsági és sportminiszter üzenetben gratulált a kajakozóknak. Marko Tomićević és Milenko Zorić szerb kajakozóknak gratulálok az aranyérem megszerzéséhez a belgrádi Európa-bajnokságon, olvasható a szerb elnök Twitter bejegyzésében.

Tomićević és Zorić idén augusztusban Portugáliában a világbajnoki aranyat védik.