2024. április 24., szerda

Megnyíltak a Vásártéri Sportközpont úszómedencéi

Tegnap megkezdődött a 44. fürdési idény a Vásártéri Sportközpont nyílt úszómedencéin

Miloš Vučević polgármester és Milan Jarić, a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) közvállalat igazgatója tegnap megtekintette a Vásártéri Sportközpont nyitott úszómedencéin végzett felújítási, illetve adaptációs munkálatok eredményét. A polgármester és a SPENS igazgatója ezután körbejárta az úszómedencék mellett elhelyezkedő sportpályákat is.

A Vásártéri Sportközpontot évről évre egyre többen látogatják, az idei fürdési idényre felújították a medencék körüli padlózatot, új öltözőkkel, új megfizettetési rendszerrel várják a vendégeket (Ótos András felvétele)

A Vásártéri Sportközpontot évről évre egyre többen látogatják, az idei fürdési idényre felújították a medencék körüli padlózatot, új öltözőkkel, új megfizettetési rendszerrel várják a vendégeket (Ótos András felvétele)

Az újvidéki önkormányzat, valamint a kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs minisztérium támogatásának köszönhetően a vásártéri nyitott úszómedencéket felújították, ezáltal modernebb, az újvidékiek és a látogatók igényeihez méltó külalakot nyert.

A kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs minisztérium támogatásával sikerült a vásártéri úszómedencék egy részét felújítani, így mostantól színvonalasabb szolgáltatásokat nyújthat. Az önkormányzat a városi költségvetésben előirányozott összegből a medencék területén üzemelő illemhelyek és öltözők, illetve a megfizettetési rendszer felújítását finanszírozta.

– Ez meghívást jelent az újvidékiek és a látogatók számára, hogy minél nagyobb számban látogassanak el a vásártér nyitott úszómedencéire, töltsék itt a nyár legmelegebb napjait, élvezzék a sportközpont kínálta lehetőségeket. Jelentős változtatásokat végeztek a medencekomplexumon, az önkormányzat és a minisztérium összesen 28 millió dinárt fektetett be a rekonstrukcióba. Teljesen felújították az úszómedencék körüli padlózatot, új bekötőutakat építettek, az öltözőket és az illemhelyeket is teljesen felújították, külön helyiségeket alakítottak ki az kisgyermekes anyukáknak és a mozgássérültek számára. Felmerült az ötlet, hogy építsünk még egy medencét a Futaki park felőli részen. Igyekezni fogunk minél előbb elkészíteni az erre vonatkozó projektumot, miután támogatásra pályázunk majd a minisztériumnál. Meglátogattuk a Vásártéri Sportközpont keretében működő nyílt, műfüves sportpályákat is, amelyek az UEFA sztenderdjei szerint készültek. Köszönjük a Szerb Labdarúgó Szövetség támogatását, 200.000 euróval finanszírozták a pályák kiépítését, az újvidéki önkormányzat pedig 15 millió dinárral járult hozzá a Put közvállalat közreműködésével. Ha mindent összegzünk, akkor láthatjuk, hogy csaknem 50 millió dináros befektetések történtek a Vásártéri Sportközpontba.

A városi sport és ifjúsági tanács a Vásártéri Sportközpont felújítására 14 millió dinárt különített el, 600 négyzetméteren végeztek rekonstrukciós munkálatokat – emlékeztetett a polgármester.

A medencék felújítása mellett új zuhanyokat, új illemhelyeket, új öltözőket és 130 zárható széfet alakítottak ki.

– Az idén már három új öltöző vár a sportolókra. A sportközpont bejáratnál mindenki észreveheti, hogy teljesen felújítottuk a padlózatot. Az új elektronikus megfizettetési rendszernek köszönhetően pedig többé nem kell hosszú sorokban állni a jegyért, mert sokkal gyorsabban kiváltható a belépőjegy – magyarázta Jarić igazgató.

 ******

A Vojvodina Sport- és Üzletközpont értesíti a fedett medencekomplexum látogatóit, hogy szombattól, azaz holnaptól nem szerveznek többé éjjeli fürdést. Az uszodát egyelőre még nem zárják be