2024. március 28., csütörtök

Júniusban is együtt

A topolyai Művelődési Ház kora nyári kínálatából

Topolya község Művelődési Háza minden hónapban tartogat valamit, amiért érdemes kimozdulni otthonról. Nem lesz ez másként júniusban sem. A kitűnő hangulatban eltelt Gyermeknap és a Művelődési Ház Mosolycsaló Gyermekcsoportjának évzáró előadása után is színes program várja az érdeklődőket.

Június 13-án 18 órakor az Alapfokú Zeneiskola ünnepélyes diplomaosztóját és koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a moziteremben. Június 15-én 10 és 12 óra között a Művelődési Ház kiállítótermében tartják meg a gyermekszínjátszók nyári iskoláját szerb nyelven. A foglalkozásra 3–10 éves gyermekeket várnak, akik szeretnek játszani és szerepelni. A szerb nyelvű színiiskola vezetője Katarina Bardak színművésznő. A foglalkozások öt egymást követő pénteken kerülnek megrendezésre a Művelődési Ház kiállítótermében. Érdeklődni és jelentkezni a 024-713-515 telefonszámon lehet.

Június 15-én 16.00, 18.00 és 20.00 órakor a Művelődési Ház mozitermében filmvetítésekre várják a filmkedvelőket. A részletekkel kapcsolatban hamarosan bővebb információhoz juthatnak a Művelődési Ház Facebook oldalán vagy a 024/713-515 telefonszámon.

Június 22-én 10 és 12 óra között a Művelődési Ház kiállítótermében: Gyermekszínjátszók nyári iskolája szerb nyelven – második foglalkozás.

Június 22-én 19:30 órai kezdettel a Művelődési Ház színháztermében a felnőtt népi együttesek, népdalkörök és tánccsoportok községi-körzeti szemléje zajlik majd.

Június 23-án 18 és 23 óra között a topolyai tájházban hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Szent Iván-nap. Koszorúfonás, almasütés, varázslat, csokiszökőkút várja majd a gyerekeket. A felnőtteket 21 órától Szent Iván-éji koktélozás, valamint a ’70-es és ’80-as évek zenéje szórakoztatják. A rendezvény 23 órakor zárul. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ingyenes a belépés, de a bejelentkezés kötelező. Legkésőbb június 20-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a 024/713-515 telefonszámon. A programsor az Élő Tájház 2018 elnevezésű pályázat keretében valósul meg, melynek Támogatója a Szekeres László Alapítvány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül.

Június 24-én 19:30-tól a Művelődési Ház színháztermében az Egy bolond százat csinál című zenés bohózatot tekinthetik meg a színházkedvelők a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó Csoportjának előadásában. Az idén Nagykikindán megtartott Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozóján a  zsűri hét kategóriában díjazta az előadást és szereplőit: Pataki László-díjjal a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért, továbbá díjat kapott Molnár Oszkár, Kiss Katalin, Csernai Panna, Toldi István, Buják Mihály, Molnár István, Molnár József is. Jegyár: 150 dinár, foglaltatható a topolyai Művelődési Ház irodájában vagy a 024/713-515-ös telefonszámon.

Június 26-án, kedden, 16.00, 18.00 és 20.00 órakor a Művelődési Ház mozitermében ismét filmvetítésekre kerül sor.

Június 29-én 10 és 12 óra között a Művelődési Ház kiállítótermében tartják meg a gyermekszínjátszók nyári iskoláját szerb nyelven, ezúttal a harmadik foglalkozásra kerül sor.

Minden érdeklődőt, szórakozni, kikapcsolódni vágyót nagy szeretettel várnak a szervezők a Művelődési Ház rendezvényeire.