2024. április 20., szombat

Öngyilkos lett a világhírű tévés szakács

Öngyilkosságot követett el Anthony Bourdain, a CNN tévése, az egyik leghíresebb tévés szakács és riporter, számos könyv szerzője. 61 éves volt.

A csatorna pénteken közleményt adott ki: "Hatalmas fájdalommal tudatjuk kollégánk és barátunk, Anthony Bourdain halálát" - írják és megerősítik azt is, hogy öngyilkosság történt. A tévés éppen Franciaországban forgatott, itt találták meg holttestét péntek reggel a szállodai szobájában. Parts Unknown című műsorának néhány hete indult el a 11. évada, amiből eddig 6 epizód került adásba. Az utolsó rész, amit leadott a CNN, Berlinben játszódott.

Bourdain karrierje 2000-ben indult be igazán, ekkor jelent meg A konyhafőnök vallomásai című könyve, ami szerte a világon bestseller lett. Ezután lett belőle tévés személyiség, aki nem csak az ételeket és az egzotikus tájakat mutatta be műsoraiban, de azt is, hogy hogyan működnek az emberek. Először a Food Networkön vezetett műsort, Cook's Tour néven, majd a Travel Channelhez szerződött. Ezzel a műsorával két Emmy-díjat is nyert.

2013-ban szerződött a CNN-hez, ami akkor kockázatos húzásnak tűnt. Végül azonban bejött a váltás, Bourdain hamar a csatorna egyik legismertebb arca lett. Parts Unkown című műsora Magyarországon is járt.