2024. április 19., péntek

Környezettudatos világ gyermekszemmel

Több mint száz gyermekrajz érkezett a Komgrad Közvállalat pályázatára

A topolyai Komgrad Kommunális Közvállalat az idén megkezdte a napközik látogatását, melynek során az óvodások megismerhették a közvállalat tevékenységi körét, valamint tanulhattak a szelektív hulladékgyűjtésről is. A téma már nem volt idegen a gyermekek számára, hiszen a Bambi Gyermekintézményben kiemelten foglalkoznak környezetvédelmi témákkal is.

Fotó: Sihelnik Ágnes

Fotó: Sihelnik Ágnes

A Komgrad Kommunális Közvállalat munkatársai a látogatások alkalmával arra kérték a gyerekeket, hogy rajzoljanak a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témájára. Ezekből a rajzokból nyílt kiállítás kedden délután a Művelődési Ház kiállítótermében. Az ünnepélyes megnyitón megjutalmazták a legsikeresebb alkotásokat.

Fekete Bánov Ágnes, a Komgrad Kommunális Közvállalat kommunális osztályának koordinátora a kiállítás megnyitóján a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a környezetvédelem világnapja alkalmából rajzpályázatot hirdettek a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.

– Előtte ellátogattunk az óvodákba, megismertettük a gyerekeket a Komgrad tevékenységével, valamint igyekeztünk minél inkább felhívni a figyelmüket a szelektív hulladékgyűjtésre és a környezetvédelemre. Több mint száz rajz érkezett be hozzánk a témával kapcsolatban. Ezek közül az alkotások közül a legkreatívabbakat választottuk ki.

A pályamunkák elbírálásában közreműködött Pulai Vojter Mónika, Cirok Csilla és Budai Sinkovics Margit. A bírálóbizottságnak nem volt könnyű dolga, ami abból is jól látszik, hogy a három dobogós helyezés mellett hat különdíjat is odaítéltek.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Lea Rapaić Kratok állhatott fel. Második helyezést ért el Dancsó Emma, az első helyezett pedig Szabó Vilmos lett.

Azzal, hogy a gyermekek már óvodáskorban találkoznak a környezetvédelmi problémákkal, valamint azokkal a módszerekkel, amelyekkel élhetőbbé tehető a környezetünk, lehetőséget kapnak arra, hogy környezettudatos felnőttek váljanak belőlük.