2024. április 24., szerda

Minden helyzetben helyt álltak

Ülésezett a tartományi válságstáb

Đorđe Milićević tartományi kormányfőhelyettes, valamint a tartományi válságtörzs parancsnokának vezetésével tegnap tartották meg a rendkívüli helyzetekkel megbízott stáb soron következő rendes ülését. A megbeszélésen megvitatták a válságstáb 2017. évi munkajelentését, olvasható a tartományi kormány közleményéből.

A munkajelentésben kiemelték, hogy a tartományi válságtörzs a múlt évben minden helyzetben helyt állt, kiváltképp a múlt év elején, amikor kifejezetten alacsony hőmérsékleteket mértek. Továbbá megfelelően reagált akkor, amikor Versec és környékét elöntötte az árvíz.

Megállapították, hogy a tartományi válságstáb megfelelően és rendszeresen együttműködött az illetékes köztársasági szervekkel, valamint a helyi önkormányzatokkal.

A résztvevők elfogadták a Vajdaság Vizei Közvállalat, valamint a Vajdaság Erdői erdőgazdálkodási közvállalat jelentését. Az említett két dokumentum magába foglalja azokat az intézkedéseket, amelyeket árvíz vagy erdőtűz esetén foganatosítanak, illetve a karbantartási munkálatokat azokon a létesítményeken, amelyek külön jelentőséggel bírnak az árvízvédelemben.

A tartományi válságtörzs 2018-ban az előző év végén elfogadott munkaterv szerint folytatja tevékenységét. Az elkövetkező időszakban külön odafigyelnek a magas hőmérsékletek, kánikula okozta kihívásokra és helyzetekre.